81 ile gönderildi
İçişleri, Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarına Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile ilgili çeşitli yetkiler verilmesinin ardından belirlenen Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar 81 ile gönderildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde servis sürücüleri ve rehber personel, öğrencilerle uygun şekilde muhatap olacak, aralarında tartışmayacak. Hareketleri ve bakışlarıyla öğrencileri taciz etmeyacak. Aksi halde ihtara gerek kalmadan Taşımacıyı Tespit Komisyonu tarafından görevinden uzaklaştırılacak.

Serviste zorunlu bilgilendirme dışında görüntü ve ses sistemlerini çalıştırmayacak. Güzergahlar, Taşımacıyı Tespit Komisyonu ve sürücü tarafından belirlenecek. 

"15 dakika kuralı"
En dikkat çeken düzenleme ise "15 dakika kuralı getirilmesi" oldu. Buna göre; okul servis araçları, okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından en fazla 15 dakika önce okula teslim edecek. Öğrenciler evden daha erken alınarak okula erken bırakılmayacak, 15 dakikadan daha fazla bir süre bekletilmeyecek, ders bitiminde okuldan bekletilmeden alınarak evlerine bırakılacak. Okul servis araçlarının öğrencileri, okul açılış saatinden 15 dakika önce okula bırakmak ve okul kapanış saatinden 15 dakika sonra okuldan almış olmaları gerekecek.

Taksitle ödenebilecek
Ayrıca ücretler yıllık olarak ödenebileceği gibi en fazla 9 taksit olmak üzere taksitlerle de  ödenebilecek.

Bir muhtaç öğrenci ücretsiz taşınacak
Bir diğer yenilikse "Bir muhtaç öğrencinin ücretsiz taşınması" kuralı oldu. Her okul servisi, Taşımacıyı Tespit Komisyonu'nca belirlenen bir muhtaç öğrenciyi ücretsiz olarak taşımakla yükümlü olacak.