Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Düzce Valiliği’nde yapılan Düzce İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantının ardından Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile kameraların karşısına geçen Özer, Düzce ile ilgili müjdeleri sıraladı.

Düzce eğitimine ayrılan 150 milyonluk ödeneğe ilave olarak 200 milyonluk ödenek aktarılması ile birlikte toplam ödeneğin 350 milyona çıkartıldığını kaydeden Özer, 2022 yılı içerisinde Düzce’de 2022 yılı içerisinde 2’li eğitime son verileceğini söyledi.  

Toplantıda Düzce’de ki eğitim yatırımlarını ve Düzce’nin eğitimde geldiği son noktayı geniş bir şekilde masaya yatırdıklarını söyleyen Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak Düzce ilimize, bakım, yıkım, onarım, yeni okul olarak yaklaşık 150 milyonluk bir yatırımımız vardı. Bugün 200 milyonluk ilave yatırımı Düzcemiz’e kazandırmış oluyoruz. Yani mevcut 150 milyonluk yatırımı, 350 milyona çıkartmış bulunuyoruz. Düzce’de güçlendirme kapsamında çok sayıda okulumuz var. 2022 yılı itibari ile güçlendirmelerinin tamamı yapılmış olacak, 2’li eğitim verilen okullarımızın da tamamı ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

“Düzce’ye 18 tane yeni okul yapılacak”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak Okul Öncesi eğitime büyük önem verdiklerini, bu kapsamda Düzce’ye 18 tane yeni okul yapılacağını müjdeleyen Bakan Özer,  “Şimdi bu kapsamda, 250 milyonluk yatırımı, 350 milyona çıkartılması ile ilgili, bildiğiniz gibi bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak önceliklerimizden bir tanesi okul öncesi eğitime ulaşımı arttırmak. Yani yüzde 3 yaşta mevcut 14 olan okullaşma oranını yüzde 50’ye, 4 yaşta olan okullaşma oranını yüzde 70’e Düzce’nin eğitim yatırımlarını ve Düzce’nin eğitimdeki geldiği son noktayı geniş bir şekilde masaya yatırdık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Düzce ilimize, bakım, yıkım, onarım, yeni okul olarak yaklaşık 150 milyonluk bir yatırımımız vardı. Bugün 200 milyonluk ilave yatırımı Düzcemiz’e kazandırmış oluyoruz. Yani mevcut 150 milyonluk yatırımı, 350 milyona çıkartmış bulunuyoruz. Düzce’de güçlendirme kapsamında çok sayıda okulumuz var. 2022 yılı itibari ile güçlendirmelerinin tamamı yapılmış olacak, 2’li eğitim verilen okullarımızın da tamamı ortadan kalkmış olacak. Şimdi bu kapsamda, 250 milyonluk yatırımı, 350 milyona çıkartılması ile ilgili, bildiğiniz gibi bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak önceliklerimizden bir tanesi okul öncesi eğitime ulaşımı arttırmak. Yani yüzde 3 yaşta mevcut 14 olan okullaşma oranını  yüzde 50’ye, 4 yaşta olan okullaşma oranını yüzde 70’e, ve 5 yaştaki yüzde 77’di olan okullaşma oranını da yüzde 100’e çıkartmayı hedefliyoruz, 2022 yılında. Dolayısıyla tüm Türkiye sathında 3 bin tane yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni anasınıfı hizmete alacağız. Bugün de Düzce’deki yatırımlarımızdan ana odaklarımızdan bir tanesi de okul öncesi eğitimdi ve Düzcemiz’e bu yatırımlara ilave olarak 18’tane anaokulu yatırımı verdik. Yani Düzce’ye yeni 18 tane yeni anaokulu yapacağız. Bunun 10 tanesini merkeze yapacağız, 1 tanesi Akçakoca İlçesinde, 2 tanesini Cumayeri’nde, 1 tanesini Çilimli’de, 1 tanesini Gölyaka’da, 1 tanesini Gümüşova’da, 1 tanesini Kaynaşlı’da ve bir tanesini de Yığılca’da yapacağız., ve 5 yaştaki yüzde 77’di olan okullaşma oranını da yüzde 100’e çıkartmayı hedefliyoruz, 2022 yılında. Dolayısıyla tüm Türkiye sathında 3 bin tane yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni anasınıfı hizmete alacağız. Bugün de Düzce’deki yatırımlarımızdan ana odaklarımızdan bir tanesi de okul öncesi eğitimdi ve Düzcemiz’e bu yatırımlara ilave olarak 18’tane anaokulu yatırımı verdik. Yani Düzce’ye yeni 18 tane yeni anaokulu yapacağız. Bunun 10 tanesini merkeze yapacağız, 1 tanesi Akçakoca İlçesinde, 2 tanesini Cumayeri’nde, 1 tanesini Çilimli’de, 1 tanesini Gölyaka’da, 1 tanesini Gümüşova’da, 1 tanesini Kaynaşlı’da ve bir tanesini de Yığılca’da yapacağız” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI