2021-2022 eğitim öğretim yılında tam normalleşme kapsamında tüm kademelerde yüz yüze eğitime dönüldü. 1.5 yıllık zorunlu pandemi arasında eğitimlerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam eden ülke genelindeki 18 milyon öğrenci, 6 Eylül’de yeniden okulla buluşmanın sevincini hissetti.

Düzce’de 70 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak

4.5 ay süren ilk dönem geride kalırken yarıyıl tatili nedeniyle öğrencileri şimdi de karne heyecanı sardı. Bir dönem boyunca verdikleri emeklerinin karşılığı olan karnelerini almayı sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler 21 Ocak Cuma günü karnelerine kavuşacak.

İkinci dönem 7 Şubat’ta başlayacak

Düzce’de de okul öncesi, ilkokul, ortaokul lise kademesindeki 70 bin 37 öğrenci, son ders zilinin çalmasıyla 16 günlük ara tatile girecek. 7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönem, 17 Haziran 2022 Cuma verilecek karnelerle sona erecek. İkinci dönemdeki ara tatil ise 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacak.

Öğretmenlerin mesleki gelişimi için ÖBA devreye giriyor

Öğrenciler tatildeyken öğretmenler için ise iste bağlı eğitim programı dönemi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Şubat'taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öğretmenler, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katılabilecek.

‘Karne heyecanı’, ‘karne korkusu’na dönüşmesin!

Öte yandan 2021/2022 Eğitim-Öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle, derslerinde başarılı olamayan çocuklarda ise ‘karne heyecanı’, ‘karne korkusu’na dönüştü. Uzmanlar karnenin bir çocuğun tüm performansını yansıtmadığı gerçeğine dikkat çekerek anne babaları uyardı.

“Anne babalar çocuklarını asla başka çocuklar ile kıyaslamasın”

Çocukların karne notlarına göre yargılanmaması, başka öğrencilerle kıyaslanmaması ve karnesinde zayıf olan öğrencilere uygulanacak davranış biçimleri konusunda ailelere yapılan uyarılar şöyle:

“Her çocuğun başarı durumu aynı olamaz. Aşağılamadan, azarlamadan ve onlara psikolojik şiddet uygulamadan, başarılı oldukları dersler için çocuklar takdir edilmeli. Aileler, öğrencilerin başarısız oldukları dersler ve alanlar için de çözüm odaklı yaklaşmalı. Karnedeki zayıflar nedeniyle çocuklar çok fazla korku, kaygı ve huzursuzluk yaşayabilir. Ebeveynlerin doğru davranışları ile bunun önüne geçilebilir. Anne babalar çocuklarını asla başka çocuklar ile kıyaslamasın. Bu, öz güven kaybına ve çocukların kendisini değersiz görmesine yol açar. Karnesinde zayıf olan çocuklar da tatili hak ediyor. Çocuğumuzun başarısını övelim, onu takdir edelim, ona sarılalım. Çocuğumuzun başarısından mutlu olduğumuzu ebeveyn olarak onlara hissettirelim. 15 günlük zaman diliminde çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmek çok önemli. Alınacak maddi hediyeler yerine onlarla kaliteli zaman geçirmek ve etkileşim halinde olmak çocuklarımızın psikolojik dünyasına çok iyi gelir."