Düzce Doğa Ortaokulu, Düzce’ye bir ilki yaşatıyor. Kuruluşundan bu yana doğayı ve çevreyi korumayı ilke edinen ve bunu sosyal sorumluluk projeleri ile de destekleyen Düzce Doğa Okulları bünyesindeki Düzce Doğa Ortaokulu’nun öğrencileri ve idarecileri, özellikle son 2 yıldır sürdürdüğü özverili çalışmaların karşılığını alıyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Eko-Okullar Programı kapsamında çevreye duyarlı okul olmayı simgeleyen “Yeşil Bayrak” ödülünü Düzce’de ilk kez Doğa Ortaokulu almaya hak kazandı.

13 Mayıs tarihinde Ankara’da gerçekleşecek ödül töreninde belge ve sahip olmaya hak kazandığı “Yeşil Bayrağı”nı alacak olan Düzce Doğa Ortaokulu, hem Düzce’yi temsil edecek hem de tüm Doğa Okulları’nın gururu olacak.

“Düzce'de kazanan tek okul”
Düzce-Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu gururu yaşatan okul yönetimine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Tonyalı, “Uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, 2 yıl süren çalışmalar sonucu çevreye duyarlı okul olmayı simgeleyen ‘Yeşil Bayrak’ ödülünü Düzce'de tek kazanan okul, Düzce Doğa Orta Ortaokulu! Emeği geçen tüm yöneticilerimi, öğretmenlerimi ve okul personelini tebrik ediyorum. 13 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleşecek ödül töreninde belgemizi ve bayrağımızı teslim alacağız.” paylaşımında bulundu.

“Eco-Tim ile birlikte planladık”
Düzce Doğa Ortaokulu’nun Yeşil Bayrak almasını sağlayan geri dönüşüm projesinin Koordinatörü Düzce Doğa Okulları Fen Bilgisi Öğretmeni Eda Berber ise şu bilgilendirmelerde bulundu:

Berber, “Eco-School (Eko-Okul) Programı çevre, doğaya atılan atık ve bu atıkların geri dönüşümü ile ilgili bir proje. Biz özellikle atıkların geri dönüşümüne özen gösterdik ve geri dönüştürebileceğimiz her şeyin öncelikle ayrımına vardık. Geri dönüştüremeyeceğimiz malzemeleri de değerlendirme yoluna gittik. Çocukları bilinçlendirdik, birlikte çevre düzenlemeleri yaptık. Bunları yaparken de ‘Eco-Tim’ oluşturduk birlikte yürütüp, planladığımız öğrencilerimizle birlikte. 13 Mayıs’ta da yeşil bayrağımızı ve belgemizi alıp geleceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ve çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsayan bir program olan Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program özelliğini taşıyor.