12 Eylül tarihinde başlayacak 2022/2023 eğitim-öğretim dönemi için Düzce’deki okullarda kayıt süreci devam ederken, zaman zaman velilerden ‘Bağış adı altında kayıt parası isteniyor.’ şikayetleri yükseliyor. Yeni eğitim dönemi öncesinde bu tür ihbarları titizlikle değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine de gerekli talimatları verdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir programda kayıt parası konusunda net konuştu.

"Kayıtlardaki bağış konusunu ortadan kaldırmak istiyoruz"

Bakan Özer, kronik bir problem hâline geldiğini belirttiği kayıtlardaki bağış konusunu ortadan kaldırmak istediklerinin altını çizdi. Özer şunları kaydetti: "Tüm illerimizde, tüm il müdürlerimizi alarma geçirdik. Okul yöneticilerimiz kesinlikle okula kayıtlarla bağış almayacak. Bir veli isterse okulun güçlenmesi için okul aile birliğine bağış yapabilir. Ama kayıtla kesinlikle ilişkilendirilmeyecek. Allah'a şükür, bu süreçte çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Yanlışlık yapan 65 okulumuza da teftiş kurulumuz gerekli incelemeleri yapıyor."

Millî Eğitim Bakanlığı nasıl yardımcı kaynaklarla ilgili problemi çözdüyse bağış konusunun da çözüleceğini vurgulayan Bakan Mahmut Özer, 19 yılda derslik sayısının 300 binden 857 bine çıkarıldığını, yüzde 50'nin altında olan okullaşma oranlarının ise yüzde 90'lara ulaştırıldığını belirterek bunun kolay olmadığını anlattı. Özer; bunu devletini, milletini aşkla sevip onu daha iyi noktalara taşımak için yüreği olan bir liderin yapabileceğini belirterek o liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.