İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer düzenlediği basın toplantısı ile Ortaöğretim Kurumları 2008 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçlarına göre Düzce'nin başarısına ilişkin bilgiler verdi.

Sezer 2008 yılında gerçekleştirilen OKS sınavında Düzce'nin büyük başarılar elde ettiğini söyledi. OKS'de Düzce'nin büyük bir sıçrama gösterdiğini ifade eden Sezer, ÖSS'de ise istenilen başarının yakalanamadığını kaydetti. Eğitimin uzun süreli bir yatırım olduğunu söyleyen Sezer “Bugün ekelim yarın meyvesini alalım beklentisi içnde olmamalıyız”dedi. Düzce'nin eğitim alanında önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılar yakalayacağına inandığını belirten Sezer “ÖSS'de genel sıralamalarda büyük bir başarı yakalayamadık fakat bazı okullarımızın önemli başarıları var” ifadelerini kullandı. Sezer daha sonra Ortaöğretim Kurumları 2008 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçlarına göre okulların başarı sıralamalarını verdi. Açıklanan sıralamalara göre Düzce Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kendi türündeki 150 okul arasından SÖZ-1 VE EA-1'de Türkiye birncisi SAY-1 puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Düzce Anadolu Meslek Lisesi ise kendi türündeki 228 okul arasından SÖZ-1'de ikinci, SAY-1 VE EA-1 puan türünden ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Yakalanan başarıların tesadüf olmadığını söyleyen Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, “Meslek liselerinin bu başarısı çok önemli bu okullarımız sadece mesleğe yönelik değil ÖSS'ye yönelik başarılarını da gösterdi” şeklinde konuştu.