Son dönemde ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Düzceli öğrencilerin başarıları konuşulur hale gelirken TÜBİTAK Ortaokul Proje Yarışmaları İstanbul Asya Bölge Finalleri’ne kentten toplamda 15 proje davet aldı.

BİLSEM’in 12 projesi birden çağrı aldı

12 projesiyle birden bölge finallerine davet edilen Düzce BİLSEM, bölgede en çok projesi kabul edilen kurum oldu. Düzce BİLSEM, bu konuda bölgede rakip tanımazken Türkiye genelinde de en çok projesi bölge finaline kalan 6. kurum olma başarısını gösterdi.

Çok sayıda öğrencinin farklı alanlarda eğitim gördüğü BİLSEM, kenti emsalsiz bir şekilde temsil etme fırsatını kazandı. Ayrıca Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu Lisesi’nin 2 projesi, Cumayeri Ören Şehit Nusret Akar Ortaokulu'nun 1 projesi de, bölge finallerine davet edildi.

Gelecekte ülkede söz sahibi olacak olan gençlerin gurur veren başarılarının ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Projeleri ile bu gururu Düzce'mize yaşatan kıymetli öğrencilerimizi ve değerli öğretmenlerini, öğrencilerimizin ailelerini tebrik ediyor, Türkiye finalleri yolunda başarılar diliyoruz.” denildi.