4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu yıl ilk kez uygulamaya geçirilen 30 farklı tematik alandan 12.832 okulun sunmuş olduğu 240.852 alt proje, alanında uzman akademisyenler ve eğitimciler tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme neticesinde 81 ilde yer alan 6.511 okuldan yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya hak kazandı.

Düzce'de 89 okulun başvuruda bulunduğu ve aşağıda adı bulunan 31 okulun projeleri kabul edilerek 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri sağlanacaktır.