Darıcı Mahallesi’ndeki Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri Düzce Emniyeti’ne bağlı geçici görevle Şırnak’ın Cizre ilçesinde görevlendirilen 23 personele destek olmak için anlamlı bir organizasyon düzenledi. Okuldaki öğrenciler harçlıklarıyla kuruyemiş, bisküvi gibi gıdaların bulunduğu erzaklar ve güneşten korunmaları için şapkalar aldı. Toplanan erzaklar okul girişinde masa üzerine konularak, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polisleri ve Toplum Destekli Polisler tarafından öğrenciler ile birlikte kolilere konuldu.



Bazı öğrenciler ise yazdıkları şiirleri koliler içerisine yerleştirerek erzakları polis ağabeyleri ile birlikte minibüsüne taşıdı.


Okul Başmüdür Yardımcısı Saner Kadı, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Kadı, Bugün burada Arsal Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Güney Doğu Bölgesi’nde canlarını ortaya koyan askerlerimizin yaptıkları mücadeleye destek olmak yapmış oldukları etkinlikler var. Tüm okulumuz kuru gıdalar, mektuplar olsun, bölgedeki askerlere moral desteği vermek açısından yardımları bölgeye aktaracağız. Sadece Arsal değil, tüm ulusa mal etmek istiyoruz. Çanakkale’de başlayan kurtuluş savaşı ile devam eden birlik beraberliğimize burada vurgu yapmak için toplandık.”dedi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Bekir Daşdan, halktan aldıkları destekle mutlu olduklarını dile getirdi. Daşhan, “Okul müdürü bize bahsettiğinde çok heyecanlandık. Gönülden kabul ettik. Ülkemizde operasyonlar devam etmekte. Devlet her zaman milletinin yanında. Bugün milletin de devletin yanında canı gönülden var olduğunu hissediyoruz. Arkadaşlarımıza çok moral olacak. ”ifadelerini kullandı. 

Öğrenciler Yiğithan Avican ve Ecenur Oktay okudukları şiirlerle duygu dolu anlar yaşattı.



Öğrencilerden biri ise İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürü Bekir Daşdan’a Türk bayrağını öpüp başının üstüne koyarak teslim etti. Öğrenci, öğretmen ve polisler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: İ.KELEŞ