Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından Türkiye genelindeki 81 ilde bulunan resmi ve özel tüm ortaokul öğrencilerinin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’nin simgesi olan “Şehit Ömer Halisdemir´e Mektup” temalı mektup yarışması düzenleniyor.

Dün itibariyle tüm okullarda duyurulan yarışmanın mimarı olan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu’nda görevli Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz, yarışmanın tanıtımı amacıyla okulda açıklamalarda bulundu.

Vatan sevdalısı insanların unutmamak ve unutturmamak gibi bir vazifesi olduğunu ifade eden Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz, bu kapsamda 15 Temmuz’un simge ismi “Şehit Ömer Halisdemir’e mektup” temalı Türkiye genelindeki tüm özel ve resmi ortaokullar arasında bir mektup yarışması düzenlediklerini söyledi.

5 bin adet basılacak
Tokgöz, yarışma hakkında bilgiler verdi: “İlimizde kurulacak komisyon marifetiyle 81 ilin birinci olan eserlerini kitaplaştırarak Türkiye ve Düzce’deki tüm resmi kurum ve kuruluşlara dağıtımı sağlanacaktır. Kitap 5 bin adet basılacak. Basımı, Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Okul Aile Birliği dağıtımı ise Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatlarının ilgili birimlerince yürütülecektir.”

Yarışmanın ödül programı Şehit Halisdemir’in doğum günü olan 4 Mart’ta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, Milli Eğitim Bakanı ve Şehit Halisdemir’in ailesinin davetiyle Düzce’de yapılacak. Yarışmada 1.’ye 4, 2.’ye 3.’ye 2 cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca ödül alan öğrenciler, danışman öğretmenleri ve velileri Çanakkale Şehitliği ile Şehit Halisdemir’in kabrini ziyaret edecek.