Avrupa Birliği ve Fransa Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Language of Future, Coding” adlı kodlama konulu Erasmus+ Gençlik Değişim Projesi 15-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında Düzce’de gerçekleştirildi. Projeye Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Estonya, İspanya, Portekiz, İngiltere ve Litvanya’dan toplam 45 katılımcı katıldı.

Kodlama üzerine uzman eğitmenlerin de yer aldığı projede robotik kodlamalar kullanarak yeni yazılımlar geliştirmek ve yazılımdaki olası sorunları gençlere göstermek hedeflendi.

8 farklı ülkeden katılım sağlayan gençler, projenin kendilerine hem kariyer anlamında hem de kültürel anlamda çok büyük katkılar sağladığını belirtirken Düzce’nin kültürel yapısından oldukça etkilendiklerini söyledi.

Katılımcıların kültürel gecelerle kültürel kaynaşmayı da artıracakları projede yapılan dış mekan etkinlikleri ve kodlama şenliği sayesinde gençler hem öğrendikleri bilgileri pekiştirdi hem de Düzce halkı ile bir araya gelme fırsatı elde etti.

Düzce’nin doğal güzelliklerine de hayran kalan gençler, programın sona ermesinin ardından güzel anılarak biriktirerek ülkelerine döndü.