‘Hacı amca’nın Düzce’ye armağanı

Düzce’nin hayırsever “Hacı amcası” Hidayet Türkseven tarafından Koçyazı Mahallesi’nde inşa ettirilen ve bölgenin en kapsamlı özel uygulama okulu olan Hacı Hidayet Türkseven Özel Uygulama Okulu, hazırladığı eğitim programları ile özel gereksinimli öğrencileri hayata bağlıyor. Düzce’nin özel çocuklarına eğitim veren ve Türkiye’ye örnek gösterilen Hacı Hidayet Türkseven Özel Uygulama Okulu tarafından bugün Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Programa Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven, Öncü Medya Yönetim Kurulu Başkanı Aleyna Mübarek Türkseven, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve davetliler katıldı.

Türkseven ailesine teşekkür etti

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hacı Hidayet Türkseven Özel Uygulama Okulu Müdürü Talha Aydoğan, bugüne kadar okula verdikleri desteklerden ötürü Hacı Hidayet Türkseven başta olmak üzere tüm Türkseven ailesine teşekkür etti.

Etkinlik büyük beğeni topladı

Müdür Aydoğan’ın konuşmasının ardından okul öğrencisi özel gereksinimli Mehmet Aziz Şan piyanosu ile sahne aldı. Programa katılanlara güzel bir müzik resitali sunan Şan’ın söylediği ‘Annem’ isimli şarkı, programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Programda ayrıca, özel gereksinimli öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ve dans gösterileri, büyük beğeni topladı.

Program, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın hem bağışları hem de sağladığı desteklerle Hacı Hidayet Türkseven Özel Uygulama Okulu’nun üzerinden elini çekmeyen Hacı Hidayet Türkseven’in adına, oğlu, kendisi gibi hayırsever iş insanı Ömer Faruk Türkseven ile Türkiye Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Nurullah Çelebi’ye plaket verdi.

“Memleketimize böyle bir katkı sağladığı için babama binlerce kez teşekkür etsem azdır”

Programın ardından Öncü Haber mikrofonuna açıklamalarda bulunan Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da Türkseven ailesinin ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında yer alacağının altını çizdi.

Türkseven, “Bu çocuklarımızın bu başarılarını zaten biliyorduk, ama becerilerini bir kez daha burada görmüş olduk. Bizim Hacı Baba’nın, ailemizin büyüğünün bu okulu yapmasından dolayı ayrıca gururlandık. Çünkü okulumuzdaki verilen eğitimin ne kadar kaliteli olduğunu, çocuklarımızla ne kadar çok ilgilenildiğini gördük. İnanın programı izlerken, gözlerimizden yaşlar geldi. Ben bir kez daha huzurlarınızda, Hacı Hidayet Türkseven babamız, ama ona Allah uzun ömürler versin. Onun bir oğlu olmamdan dolayı gururluyum. Hacı Babamız ve Beyaz Ay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi’nin sayesinde bu okulumuz bu duruma geldi. Ben Beyaz Ay Derneği ve Nurullah Çelebi’ye de çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden bin sefer razı olsun. Bizim memleketimize, bizim yöremize böyle bir katkı sağladığı için babama binlerce kez teşekkür etsem azdır. İnşallah bundan sonra da ailemiz hayır işlerine devam edecek. Biz babadan öğrendik bunları, biz de çocuklarımıza öğreteceğiz. Hayır işlerinde gücümüzün yettiği kadar bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz. Ama bizim önderimiz babamız. Bu okulda bizi gururlandırdı, bizi şereflendirdi. İnşallah biz de onu ve ailemizi gururlandırmak için her türlü elimizden gelen çabayı, yapacağız. Buradan şunu söylemek istiyorum; hayırlı bir Ramazan ayına giriyoruz, ihtiyaç sahiplerine çok çok ulaşamıyoruz. Ama lütfen, ihtiyaç sahipleri bizlere ulaşsınlar. Biz her zaman memleketimizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak istiyoruz, her zamanda oluyoruz zaten. Biz bunu babamızdan öğrendik, inşallah çocuklarımız da bizden öğrenecek. Bu hayır işlerini Allah’ın izniyle, ailemiz var olduğu sürece devam ettirmek istiyoruz. Bugünü tertipleyen okul müdürüme ve bütün öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Özellikle buraya katılan Düzce Valimiz Cevdet Atay ve diğer devlet erkânına da teşekkür ediyorum. Okulumuzu hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Bu okul sadece memleketimizde değil, bölgede çok güçlü bir okul.” dedi.

“Aile büyüklerimiz Düzce için gayrimenkullerini vakfa bağışlayacak”

Düzce’de eğitim ve sağlık alanında vakıf kuracaklarını ilk kez açıklayan başarılı iş insanı, Hacı Hidayet Türkseven ve eşi Hanife Türkseven’in kuracakları vakfa bazı gayrimenkullerini bağışlayacaklarını dile getirdi. “Eğitim ve sağlık alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz.” diyen Türkseven, “Şimdi Hacı Baba’mız Hidayet Türkseven bir vakıf kuruyor inşallah. Nurullah Çelebi’nin katkı ve istişareleri ile bir vakıf kuracağız. Hacı Baba mülklerinin bir kısmını bu vakfa bağışlayacak. Hacı Hanife Türkseven de mülklerinden bir kısmını bağışlayacak. Biz de oğulları ve torunları olarak bu vakfa razı gösteriyor. Sağlığında bu işleri yapmak gerekiyor. Bağışlayacakları bu mülklerin gelirleri ile hem eğitim hem sağlık hem de ne gerekiyorsa memleketimize oralara harcanması için bu vakfı kuruyoruz. Nurullah Çelebi’nin de kimsesiz yaşlılar ile alakalı bazı fikirleri var. Bu vakfın bunlarla ilgili yatırımları olacak.” diye konuştu. 

“Türkseven ailesi olarak ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceğiz”

Öncü Medya Yönetim Kurulu Başkanı Aleyna Mübarek Türkseven de, Türkseven ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “Babamın da dediği gibi, dedem ve aile büyüklerimin yol göstericiliğinde bu sıcak ortamı yaşadığım için tekrar tekrar gurur duydum. Onlardan öğrendiğim gibi biz de elimizden geldiğince eğitime olsun, yardıma muhtaç insanlara olsun destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Allah Türkiye’de Hacı Hidayet Türksevenler’in sayısını arttırsın”

Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Nurullah Çelebi ise, “Hidayet Amca’ya Allah uzun ömür versin. Hidayet Amca insanlara iyilik yapmayı gösteriyor, iyilik yapmayı öğretiyor. Hepimizin iyilik yapmayı öğrenmemiz lazım. Şunu söyleyeyim; Hidayet Amca gibi insanların bu ülkede çok olması lazım. Allah Hidayet amcaların sayısını arttırsın.” açıklamalarında bulundu.