Eğitim açısından son yıllarda yükselen grafiğiyle dikkat çeken Düzce'ye 2008-2009 eğitim öğretim yılının yarı döneminde yeni öğretmenler geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde 8 bin 285 öğretmen ataması yapılırken Düzce'ye de 65 öğretmen geleceği söylendi.

Daha önce de Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay tarafından öğretmen atamaları yapılacağı söylenirken Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarıyla birlikte öğretmen atamaları resmileşti. Düzce'ye gelecek 65 yeni öğretmenin hangi okullara ve hangi branşlara geleceği ise hafta içinde yapılacak araştırmalar ve görüşmelerin ardından belli olacak.

Diğer taraftan özellikle OKS'de başarısını arttıran Düzce'nin ÖSS'de de başarısını arttırmak için eğitim açısından çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri devam ederken Düzce'nin bu yıl ki ortalamasının ne olacağı yapılacak sınavların ardından belli olacak. Sınavlar öncesinde yapılan yorumlar ise Düzce'nin sınavlarda daha başarılı olacağı noktasında birleşiyor.