Kadın Emeği Merkezi, çeşitli el işi ve yöresel ürünler yapan kadınların bir araya gelerek hem ürünlerini yapmalarına, hem de ürünlerini satmalarına yardımcı oluyor.


“Yurtdışından gelen siparişlerimi kendim cevaplandıracağım”

Kadın emeği merkezinde cam işleme yapan Emel Terzioğlu ise, “Cam kumlama, cam yaldızlama, cam altı boyama yapıyorum. Bugünde yabancı dil kursundayım. Çünkü yurtdışından siparişlerim oluyor. Siparişlerime cevap verebilmek için İngilizce kursu almak istedim. Emeğimin karşılığını da yavaş yavaş görüyorum” dedi.

Düzce sarması yapan Müzeyyen Usta ise, “Kadın girişimci olarak Kadın Emeği Merkezinde dükkanım var. Bütün kadınlara katkısı olacağını düşünüyorum. Gerçekten çok güzel. Yurtdışı satışlarımızla ilgili hedeflerimiz var. Şu an yurtdışı ile çalışan arkadaşlarımız var. İnşallah bizde bu kategoriye gireriz” ifadelerini kullandı.

“Kadınlarımız yurtdışı anlaşmalarını kendileri yapabilecekler”

İngilizce öğretmeni Selin Türken de, “Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın Emeği Merkezi'nde de her zaman çalışan, üreten kadınlarımızın arkasındayız. Kadınlarımızın yurtdışı anlaşmalarında, kendilerini ifade edebileceği seviyeye gelmeleri için eğitim veriyoruz. Daha çok konuşmaya dayalı İngilizce eğitim veriyoruz. Kur bitiminde kendilerini çok güzel bir şekilde ifade edebilecekler” dedi.

Öncü Haber / İHA