2007-2008 eğitim yılının sona ermesi nedeniyle bir değerlendirme yapmak amacıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi Başkan ve Yönetim kurulu, eğitim ve öğretmenlerin durumları ile ilgili gelişmeleri değerlendirdiler.

 

Kahvaltıya, Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Tokgöz, Basın Yayın Sekreteri Tuncay Albayrak, Teşkilat Sekreteri Musa Dursun, Eğitim Sekreteri Ayhan Senge ve Sosyal işler sekreteri Şafak Duman ile basın mensupları katıldı.

 

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Tokgöz, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası’nda restorasyona gidilmesini isterken, Sınıf geçme yönetmeliğinin zamanlamasının yanlış olduğunu, eğitim yılının bitmesine bir gün kala yayınlanan yönetmeliğin israfa neden olduğunu söyledi.

 

Bu eğitim yılında sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki farkların giderilmediğini söyleyen Tokgöz, yönetici atama yönetmeliğinin sürekli yargıdan dinmesinin okulların yönetilemez duruma gelmesine neden olduğunu söyledi.

 

Tokgöz, aynı durumun Anadolu Liselerine atanan öğretmenlerin de sorunu olduğunu belirterek, il içi ve iller arası yer değiştirmelerde de sıkıntılar yaşandığını, ek ders yönetmeliği ile öğretmenlerin cezalandırıldığını söyledi.Hizmet içi seminerlerinin mesai dışında yapılmasına de eleştiriler getiren Tokgöz, Düzce’de eğitim yöneticilerinin yüzde 70’inin vekil yöneticilerden oluşması, eğitim kurumlarının güvenlik ve temizliği, taşımalı eğitim gibi konularda görüşlerini açıklarken, velilere de yaz tatili nedeniyle tavsiyeler verdi.