Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK EĞİTİM SEN)’nin Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi. Şişman, yeni eğitim öğretim yılı değerlendirmesinde yanlış eğitim politikalarının eğitime sekte vurduğunu iddia etti.
DIŞI SÜSLÜ, İÇİ BOŞ!
Şişman, “Dışı süslü, içi boş olan sistemler ihdas edilmesi, eğitimcileri mağdur ve mutsuz eden mevzuat düzenlemeleri, eğitimi koltuk kapmaca oyununa çeviren, yandaşı yücelten, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamalar, yeni eğitim-öğretim yılında eğitim çalışanlarını, öğrencileri, velileri olumsuz yönde etkileyecektir.”dedi.
DÜĞME İLİKLEMEYİ ADET HALİNE GETİRENLER OKUL YÖNETİCİSİ YAPILDI
Okulların yeni eğitim-öğretim yılında yandaş, ehil olmayan, iktidarın kulu haline gelen okul yöneticileri tarafından yönetildiğini öne süren Şişman, “İktidar, bir kanunla, sözde paralel yapıyı ortadan kaldırmak uğruna, tüm şerefli insanların üzerine bir gecede çizik atmıştır. Nerede yandaş olmayan, biat etmeyen, ahlakı ilke edinen, bilgili, liyakatli yönetici varsa, onların yöneticilik görevine son verilmiş; bu insanların yerine kula kulluk yapmayı şiar edinen, düğme iliklemeyi adet haline getirenler okul yöneticisi yapılmıştır. Dolayısıyla iyi yönetilemeyen bir eğitim başarı; öğretim ise nitelik üretemez duruma gelmiştir.”ifadelerini kullandı.
TEPEDEN İNMECİ ZİHNİYET
Milli Eğitim Bakanlığı’nın haklı olduklarını tescilleyen Bölge İdare Mahkemesi, Danıştay(İDDK) ve Anayasa Mahkemesi kararlarını işlevsizleştirecek çok sayıda hukuksuzluğa imza attığına dikkat çeken Şişman, “Benim adamım olsunda ne olursa olsun, tepeden inmeci zihniyet sonuçta kaybetmeye mahkûm olacaktır.”diye konuştu.
Şişman ayrıca eğitim çalışanlarının başarılı oldukları alanlarda yüksek lisans, doktora gibi akademik gelişimlerini yapmaları için öğrenim özrünün özür grubu tayinleri içerisine alınmasını, il içerisinde de eş durumu tayin hakkı vermesini,  MEB öğretmenlerin kâbusu haline dönüşen rotasyon uygulamasının tamamen kaldırılmasını, hizmetli personel ihtiyaçları giderilmesini istedi.