Sivil Toplum Kuruluşları ve eğitim kurumları arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla Düzce Eğitime Destek Platformu tarafından düzenlenen toplantı, Türkiye Gençlik Vakfı Düzce İl Temsilciliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’nın yanı sıra Önder, Ensar, İlim Yayma, Kadem, İnsan ve Medeniyet Hareketi, TÜGVA, Hayrat, Diyanet İl Temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla, eğitimin severek, sevdirilerek, sabırla icra edilmesi gereken ve yaşam boyu süren bir faaliyet olduğunu vurgulayarak, sorumluluğun büyük olduğunu belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının gençler ve milletimiz için hayırlı olması yönündeki temennilerini dile getiren Kışla toplantının ardından, TÜGVA İl Temsilciliğinde gerçekleştirilen Gençlik ve Sivil Toplum Söyleşisine katıldı.

Söyleşide gençleri anlamaya çalışmanın önemi üzerinde duran Kışla, eleştiriye açık olma ve tepkisel davranışları anlayışla karşılama gerekliliğinin altını çizdi. Ayrıca, çok iyi yetişmiş gençlere olan ihtiyacı dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla, sosyal ve kişisel gelişimin önemini vurguladı.

Bu kapsamda, tüm sivil toplum, eğitim, gençlik kurum ve kuruluşlarını topluma faydalı insan kazandırmanın keyfini yaşamaya davet etti.

Son olarak, bencil olunmadığı ve planlı hareket edildiği sürece, saçılan tohumların fidanlara, fidanların ağaçlara ve ağaçların ormanlara dönüşeceğine olan inancını dile getiren Kışla, ülke olarak elde ettiğimiz kazanımların değerini bilinmesi gerektiğini ifade etti.

HABER: Savaş ARI