İlk, Orta ve Liselerde Öğrenciler 2013-2014 Eğitim Öğretim yılını tamamladı. Düzce’de yaklaşık 69 bin öğrenci karne almak için okul yolunu tuttu. Öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrenciler ve velileri dikkatle notlarını inceledi. Öğrenciler 3 ay sürecek tatil öncesinde birbirlerine sarılarak okuldan ayrıldı.


OLUMSUZLUK YAŞANMADI


Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da sona eren eğitim öğretim yılını değerlendirdi ve 4 + 4 + 4 sistemi ile ilgili okulların dönüşümü hakkında bilgi verdi.


Yurtman, “Eğitim öğretim yılı içinde hiçbir olumsuz durum ortaya çıkmamış, müfredatımız uygulanmış, bu yıl ilk defa orta öğretimden liseye geçiş sınavı merkezi sistemle yerleştirilecektir. Bunda da sıkıntı yaşanmamıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 4 + 4 + 4 sistemi ile okullarımız ayrıştırılmamış 2 yıl içinde sadece 9 okulun ayrıştırılması yapılmış. 3 yıl içinde bütün okulların değiştirilmesi, ya da kademeli olarak yaptırılması gerekiyordu. Geçmişte bazı çalışmalar olmuş, daha zaman var diye ertelenmiş. Bu yıl güzel bir çalışma yaparak ilk ve ortaokul olarak önemli bir kısmını ayırdık. Önümüzdeki yılda ayrılan okullarda eğitimlerine devam edecek.” dedi.


SADECE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ATAMASIYLA OLMAYACAK


Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 4 yılını dolduran okul müdürleri de görevden alındı. Düzce’de 165 okulun etkilendiği yeni yapılanmada izlenecek yolu aktaran Milli Eğitim Müdürü Yurtman, müdür atamalarında tek bir görüşün ele alınmadığına dikkat çekti. Müdürlük görevinin öğretmenliğin üzerine geçtiğini yeni yapılaşmada eğitimi daha ileriye taşıyacak kadrolaşmalar oluşturulacağını belirtti.


ASL0LAN ÖĞRETMENLİK, MÜDÜRLÜK GEÇİCİ


Yurtman, “Okullarımızda yöneticilikle yapmak için geçmiş yıllarda sınavlar yapılmış ve atamlar yapılmış. Müdürlükte zamanla öğretmenliğin önüne geçmiştir. Bizim birinci mesleğimiz öğretmenliktir. İhtiyaca göre yöneticilik görevini de üstleniriz. Öyle bir hal almış ki yöneticilik öne geçmiş ve öğretmenlik ikinci plana alınmıştır. As olan öğretmenlik, müdürlük geçici görevdir. Bu nedenle müdürlerimiz bu yıl geniş bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Bunun için öncelikle olarak aile birliği başkan ve yardımcısı, en genç ve en yaşlı öğretmenle seçilecek iki öğretmen, müdür hakkındaki kanaatlerini belirtmek suretiyle öğrenci meclis başkanı, şube müdürü ve milli eğitim müdürlüğünün de yaptığı değerlendirmeler dikkate alınacak. Hepsinin ayrı ayrı modülleri açılacak ve bakanlık görecek. Yeterli puan alanlar devam edecek. Toplam bizim 165 okulumuz tabi tutulacak. Bunun başka aşamaları da olacak komisyon kurulacak. Sadece milli eğitim müdürünün atamasıyla olmayacak. Eğitimi daha ileriye taşıyacak bir kadro oluşturulması amaçlanmıştır.” dedi.


AĞUSTOS AYINDA İHALESİ YAPILACAK


Yurtman, atamalarda hükümete yakın bir sendikanın etkili olacağı yönündeki iddialarında doğru olmadığını sözlerine ekledi.


Yurtman, ayrıca okulların fiziki durumları hakkında da bilgiler verdi.

Yurtman, “Fiziki şartlar olmadan başarı da sağlanmaz. Şuan itibariyle 34 okul inşaatı var. Bunların 16 tanesi eğitim öğretime başlayacak. Bunların başlamasıyla öğrencilerimizin daha güzel bir yere kavuşacak. Okulların yapılmasında Ankara’da ilimizi temsil eden milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yine yapılacak eğitim kampüsü var. Ağustos ayında ihalesi yapılacak. “dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır