Eğitim de büyük bir projeye imza atmaya hazırlanan Milli Eğitim ve Düzce Valiliği bu kapsamda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının başkanlığını Düzce Valisi Bülent Kılınç yaparken toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri katıldı.Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projenin detaylarını açıkladı.

Vali Bülent Kılınç, hazırlanan projeyle ilgili yaptığı açıklamada Düzce'nin eğitimdeki önemine değinerek “Bu yıl yakaladığımız başarıyı devam ettirmemiz gerekiyor. Özellikle ÖSS'de  daha üst noktalara çıkmalıyız. OKS'de de elde edilen başarıyla yetinmeyerek daha iyi olmalıyız. Bu projeyle birlikte eğitim alanında daha da gelişeceğimizi düşünüyorum. Şimdiden Düzce'ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise projenin ana hatlarından bahsederek “2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce OKS ve ÖSS’ ye hazırlık amaçlı bir dizi sınav uygulamaya konulmuştur .Ayrıca yenilenen programlar açısından öğretmenlerimizin ve eğitim yöneticilerimizin organizasyon ve Problemleri hizmet içi eğitimi zorunlu kılmaktadır. Zira yeni programlar; ezber eğitimi fara kaldırmış, çocukların analiz, sentez ve değerlendirme yapabilmelerini, bilgiyi kullanabilmelerini ve yaşantılarını değiştirmeyi hedefleyen tamamen öğrenci merkezli programlardır. Bir yapılandırmacı öğrenme yaklaşımı geleneksel öğretmenlik tarzını değiştirmemizi zorunlu kılmaktadır.” şeklinde konuştu.