Düzce’de bu yıl sınav sonuçlarının ardından yerden yere vurulan ve istifaya davet edilen Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Yeni eğitim ve öğretim yılının hemen başında düzenlenen değerlendirme toplantısında hesap verdi. Vali Bülent Kılınç, Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu başta olmak üzere, Belediye Başkanları, okul ve dershane müdürlerinin de katıldığı toplantıda Düzce’deki eğitim sistemini ve başarı durumunu slayt gösterisi eşliğinde aktaran ve rakamlarla bilgiler veren Sezer, Düzce’deki eğitimin çok da kötü boyutlarda olmadığını savundu ve hem fiziki yapılaşma, hem personel durumu hem de sınav sonuçlarına göre yerleştirme oranlarındaki artışın aslında başarı olduğunu söyledi.

SBS ve ÖSS sınavlarında alınan sonuçların ardından hem siyasiler hem de Eğitim Sendikalarında istifaya davet edilen ve adeta yeni eğitim ve öğretim yılına diken üstünde başlayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Düzce için eğitimin Nisan 2008 yılında Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Düzce’ye yaptığı ziyaret ve ardından eksiklikler ile ilgili aldığı kararların bir milat olduğunu belirterek, son iki yılda bakanlığın da talimatı ile önemli mesafe kaydedildiğinin altını çizdi. Fiziki eksikliğin önemli ölçüde giderildiğinin altını çizen Sezer, yeni yapılan okullar sayesinde Düzce’de derslik açığının kalmadığını söyledi. Sınavlarda alınan sonuçlara göre başarı sıralamasında alt sıralarda yer alınmasını meslek liselerine eğilimin fazla olmasına bağlayan Sezer, yerleştirme sonuçlarında Düzce’nin Türkiye 5.cisi olduğunu belirterek bunun bir başarı olduğunu savundu.

Sezer’in slayt eşliğindeki sunumunun ardından Milletvekilleri söz aldı. Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Düzce’nin hızla sanayileştiğinin altını çizerek, mesleki eğitimin önemine değindi. Yabancı Dil eğitimine okul öncesi eğitimden başlanmasını isteyen Yakış, Özel Dershane sahiplerine de seslenerek dershanelerin yerine özel okullar açın çağrısında bulundu.


Ak Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay ise damdan düşenin halinden damdan düşen anlar benzetmesini yaparak, ben damdan düşmüş durumdayım, halimden anlayın dedi ve eğitimdeki gidişatın hiç de iyi olmadığını savundu. Eğitimde öğretmen,öğrenci ve idareci kadar veliye de büyük görevler düştüğünü belirten Erbay, veliyi mutlaka eğitim sisteminin içine dahil etmek zorundayız dedi.
Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise yerleştirme sonuçlarının başarının bir göstergesi olamayacağını belirterek, eğitim sistemindeki bozukluğa dikkat çekti. Özellikle Lise çağındaki çocukların okuldan kopuk olduklarını ve hem giyim kuşam hem de hal ve hareketleri ile bir öğrenciye yakışmayan tavırlar sergilediğini belirterek, biz her şeyden önce adam yetiştirmeliyiz diyerek idarecilere seslendi.


Vali Bülent Kılınç da eğitim bizim olmazsa olmazımızdır diyerek, eğitimin önemine değindi ve Düzce’nin eğitimde başarıya ulaşması adına gerekenin yapılmasının şart olduğunu söyledi. Düzce’de mesleki eğitime verilen önemin önemli boyutlara ulaştığının altını çizen Vali Kılınç, velilerin de mutlaka eğitim sisteminden kopuk olmaması gerektiğini savundu.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılının masaya yatırıldığı değerlendirme toplantısı okul müdürlerinin görüş ve önerilerinin alınması ile son buldu.