TADİLAT BİTİRİLEMEDİ

Yeni Eğitim Öğretim yılının başlaması ile bir çok öğrenci bugün ders başı yaparken Doğanlı Eşref Taşhan İlkokulu ve Ortakolu öğrencileri okulun tadilatının bitirilememesi sebebi ile bir hafta sonra eğitime başlayacak.

Doğanlı Eşref Taşhan İlkokulu ve Ortakolu ile ilgili bugün yaptığımız haberin ardından okulda incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu okulda mevcut şartlarda eğitim verilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Sınıfları teker teker gezen Kaşıkoğlu okulun halinin içler acısı durumda olduğunu belirtti. Okul hakkında bilgi almak için Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'yı arayan Kaşıkoğlu, okulun durumunu yerinden görmesi için Mili Eğitim Müdürü Yazıcı'yı  davet etti. Okula gelen Milli eğitim Müdürü Murat Yazıcı Doğanlı Eşref Taşhan İlkokulu ve Ortakolu binasının yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilememesi dolayısı ile eğitime başlanılmaması üzerine çalışmaların bir hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

ŞU ANDAN İTİBAREN İLGİLENECEĞİZ

Yazıcı “Sayın valimizin talimatı ile okulu bir hafta geç başlatıyoruz. Bir hafta içinde bitecek çalışmalar. Hepinizin ilgi ve alakasına teşekkür ederim. Şu andan itibaren ilgileneceğiz. Bir hafta boyunca konuyla yakından ilgileneceğim”Yetişememesinin nedeni sorulduğunda “biz şu anda işimize bakacağız” şeklinde cevap veren Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı “ Bir hafta içinde burası tamamlanacak. Eksiği kalmayacak. Velilere bugün itibari ile bilgilendirme yapılacak” şeklinde konuştu.

Metin Kaşıkoğlu “ Velilerden gelen şikayet üzerine gelip yerinde incelemek istedik. Yerinde yaptığımız tespitlerde bina fiziki anlamda güçlendirmeye muhtaç bir bina. Fiziki anlamda dışarıdan bakıldığında bir sorun yok gibi görünüyor. Ama yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı bugün itibari ile işlerin bitirilmediği halde veliler ile irtibata geçilmemesi bir eksiklik. Tüm velilerden özür dilemek gerekir. Bir hafta sonra okulun ideale yakın bir şekilde hizmete girmesi mümkün gözüküyor. Şu anda bir hafta itibari ile okulda eğitim verilmeyecek. Bir hafta içindede hızlı bir şekilde yapım işleri tamamlanacak. İşlerin bitmeden okulun açılması bir eksiklik. Yinede eksik bir şey kalırsa ara tatilde o eksikliklerde giderilerek baştan sona okul yenilenmiş olacak.” ifadelerini kullandı. Kaşıkoğlu okulda 450 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

 



Kaşıkoğlu okuldaki çalışmaların tamamlanamamasının sebebini ise yaşana aksaklıklara ve işin takip edilememesine bağladı.

Kaşıkoğlu “ Bazı arkadaşlarımız sponsor olmuşlar. Bazıu durumlarda zamanında hareket edememeleri bugün bu durumun yaşanmasına sebep oldu. Ama şu anda herkes bu konu ile ilgilenecek, devlet durumdan haberdar. Sorun çözülecek” dedi.

Eğitimin bir hafta geç başlayacağı okulda Kaşıkoğlu hızlandırılmış eğitim ile ders kaybının yaşanmayacağını söyledi.

Okulda tadilatının bitirilememesi üzerine eğitime bir hafta geç başlayacak olan öğrenciler arkadaşları ile aralarında oluşacak farkı hızlandırılmış eğitim ile ya da fazla ders ile tamamlamaya çalışacaklar. Veliler ise tadilatın bitirilememesinin sorumlusunun kim olduğunu merak ediyor.

Haber: M. YILMAZ