Düzce’de, 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı ilk ders zilinin başlaması ile birlikte başladı. Düzce’de 403 okulda, toplam 73 bin 291 öğrenci ve 4 bin 860 öğretmen ders başı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, yeni eğitim – öğretim yılı ile ilgili mesaj yayımladı.

Kırbaç yayımladığı mesajında, öğretmen ve öğrencilere seslenerek, “Kıymetli Meslektaşlarım, eğitim öğretim sürecinde sizlerin büyük bir duyarlılıkla çalışmanıza; öğrencilerimizi sevgi, dostluk ve kardeşlik duyguları ile kucaklayarak, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi verimli ve insanlığın yararına kullanabilen, özgüvenli bir nesil yetiştirme gayreti içerisinde olmanıza ihtiyacımız var. Şüphesiz eğitim, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreç. Sevgili Öğrenciler; sizlerin sevincini ve heyecanını paylaşıyorum. Siz, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. İstikbal sizlersiniz. Bu nedenle öğrenen, araştıran, öğrenmeyi bilen, bilgiye ulaşabilen, soru sorabilen, iletişim becerisine sahip, teknolojiyi verimli kullanabilen bireyler olarak yetişmeniz bizler için önem arz etmektedir. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verirseniz asla ve asla yorulmazsınız. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” diye konuştu.

“Düzce'mizde eğitim öğretimin tüm paydaşlarıyla el ele vererek, eğitimle ilgili süreçleri verimli ve etkin bir şekilde yürüteceğimize inancım tam.” Diyen Kırbaç, son olarak şu ifadelere yer verdi:  “Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz ve değerli ailelerine, saygıdeğer yönetici ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.”