Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Kadının Toplum ve Aile Sağlındaki Rolü başlıklı kongreye davetli konuşmacı olarak katıldı. Tahran’daki Alzahra Üniversitesi’nde iki gün süresince gerçekleştirilen kongrede kadınların toplum içerisindeki statülerine ilişkin çeşitli oturumlar gerçekleştirildi.

Kongrenin davetli konuşmacılarından olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Kadının Toplum ve Aile Sağlındaki Rolü” başlıklı uluslararası kongre vesilesi ile Tahran’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve heyecanı ifade ederek sözlerine başladı.

“Bölgenin ve dünyanın saygın ülkeleri arasına girmeyi başardı”
Türkiye’nin üç kıtanın birleştiği, zengin yeraltı kaynaklarının bulunduğu bir bölgede yer aldığını belirten Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye’nin; devamlı yenilenen dünya politikası ve ekonomisinde coğrafi konumunun kendisine sağladığı rolü, dikkatli ve akılcı politikalarla daha da geliştirerek bölgenin ve dünyanın saygın ülkeleri arasına girmeyi başardığını söyledi.

“Ülkemizde özellikle son 15 yılda ekonomik olarak büyük bir atılım gerçekleşmiştir”
Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Demokratik bir İslam ülkesi olan Türkiye; hızla gelişen, kentleşen, dünya ile ekonomik ve kültürel bütünleşmesini sürdüren ve sürekli büyüyen 80 milyonluk çok ciddi bir nüfusa sahip güçlü bir ülkedir. Ülkemizde özellikle son 15 yılda ekonomik olarak büyük bir atılım gerçekleşmiştir. 2002 yılında Türkiye’nin dünya genelinde 184 milyar dolarlık GSYİH ile 25. sırada, Avrupa genelinde ise 14. sırada olduğu görülmektedir. 2016 yılında  ise, IMF’nin (Uluslararası Para Fonu) yayımladığı en güncel rapora göre Türkiye, ekonomik büyüklük olarak dünya genelinde 18., Avrupa genelinde ise 8. ülke olarak görünmektedir.” şeklinde konuştu.

“Kadınların liderlik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz”
Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılımlarının önemli olduğu belirten ve bu konuyla ilgili çeşitli istatistikler paylaşan Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi’nin 2012 yılından bu güne akademisyen kadınların yöneticilik programlarına aday olmasını sağlamayı ve yöneticilik sürecinde de kadınların liderlik yeteneklerini geliştirmeyi amaçladığını dile getirdi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “30.000 öğrencimiz, 2500 personelimiz ve 14 fakülteyi de içeren 40’a yakın birimimiz ile ülkemizin; girişimci, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ilk sırada yer alan, dinamik ve genç bir üniversitesi olarak, her tür akademik, sosyal ve kültürel işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.