2008-2009 Eğitim öğretim yılı üç aylık bir aradan sonra yarın başlayacak. Okullar başlarken geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir takım yenilikler ve değişiklikler de getirilecek.

Diğer taraftan Düzce'de eğitim yılı, yine bazı eksikliklerle başlayacak. Prefabrik yapılarda eğitim veren okulların yerine hala bir şey konulamadı. Okullara kayıt aşamasında kayıt parasına ilişkin şikayetler ise hala devam ediyor. Ayrıca Düzce'de bu yıl yaklaşık 65 bin öğrenci ve yeni atanan 180 öğretmenle birlikte yaklaşık 3 bin öğretmenin görev yapması bekleniyor. Yaklaşık olarak belirtilen rakamların kayıtların okulların ilk haftasında da devam edecek olması nedeniyle haftaya kesinleşmesi bekleniyor.

Ülke genelinde ise okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki toplam 14 milyon öğrenci ile 662 bin öğretmen ders başı yapmaya hazırlanıyor.

Okulların açıldığı gün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Bu yıl öğrenci ve öğretmenlere toplam 165 milyon 854 bin 333 adet kitap dağıtılacak. Öğrencilerin ders ve çalışma kitapları poşetler içinde sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Poşetlerin içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Çelik'in öğrencilere mesajlarını içeren bir broşür de yer alacak.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 23 Ocak 2009 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler, 26 Ocak-6 Şubat 2009 tarihleri arasında tatil yapacak. İkinci yarıyıl 9 Şubatta başlayacak ve 12 Haziran'da sona erecek.