Proje kapsamında özel eğitim öğrencileri ve velilerinin eğitsel ve psiko-sosyal olarak salgın sürecinden minimum etkilenmeleri için çalışmalar yapılıyor. Bu projeyle beraber özel eğitim okullarının içerisinde bulunan eğitim materyalleri öğrencilere ulaştırılarak evde eğitim sürecinde materyal eksikliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu süreçte öğretmenler de öğrenci ve velilerle sürekli iletişim halinde olarak, psikolojik destek sağılıyor ve eğitsel anlamda yönlendirmeler yapılıyor. Öte yandan özel eğitim alanında eğitim veren öğretmenler tarafından eğitici videolar çekilerek, eğitim çalışmaları videolar ile somutlaştırılıyor.

VELİLERE CANLI DESTEK

Elim Sende projesi ile Instagram hesabı üzerinden, özel eğitim öğretmenleri tarafından önceden belirlenen ve velilere de duyuruları yapılan özel eğitim konularıyla ilgili, velilere canlı yayın desteği sağlanıyor. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ismi ile açılan youtube kanalından da yapılan çalışmalar öğrenci ve velilere ulaştırılıyor.

MASKE ÜRETİLEREK KURUMLARA GÖNDERİLİYOR

Koronavirüs salgınının etkisini arttırdığı bu dönemde, Düzce özel eğitim okulları Elim Sende projesi kapsamında cerrahi maskeler üretilerek, ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlara bu anlamda destek olunuyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN