Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Şatır danışmanlığında, öğrencileri Mehmet Çatıkkaya, Murat Taşar ve Caner Engin, Yenilikçi e-Devlet Proje Yarışması’nda “Ulaşım Rehberi” adlı projeleriyle “Mobil Proje” kategorisinde en iyi proje seçildi. Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine genç yazılımcıların katkı sağlaması amacıyla, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türksat A.Ş. ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlendiği yarışmaya katılan Düzce Üniversitesi ekibi, ödüllerini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı törenle aldı. Ekip Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Esra Şatır, öğrencileri ile birlikte proje ve yarışma süreci hakkında bilgiler verdi. Bu projenin ilk yarışma projeleri olduğunu belirten Şatır, “Bölümde çok yetenekli öğrencilerimiz var, ihtiyaçları sadece biraz teşvik edilmekti. Fırsatı değerlendirince gerisi geldi. Bundan sonraki hedefimiz daha çok projeyle yarışmalara katılarak Üniversitemizi temsil etmek.” dedi.

 

Projenin amacını anlattı


Şatır, projenin amacını “Devlet çatısındaki tüm hizmetlerin Türkiye genelinde tek bir merkezden verilerek her vatandaşı devletin sistemine entegre etmek ve vatandaşlarımızı kaliteli, etkin, güvenli, hızlı bir şekilde yararlandırmak.” şeklinde özetledi.


Yrd. Doç. Dr. Esra Şatır, “Projemiz ‘Android’ tabanlı bir proje. Programımız dâhilinde aradığınız otobüsün, Google Maps üzerinde nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Otobüsün bulunduğunuz durağa ne zaman geleceğini dakika cinsinden görerek ortalama hızını görüntüleyebiliyorsunuz. Bir şehre gittiniz diyelim, bir semtten başka bir semte gitmeniz gerekiyor ve nasıl gidileceğini bilmiyorsunuz. Birilerine adres sormak yerine programımızdan rahatça öğrenebilirsiniz.” diye konuştu.


Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’nin köklü üniversiteleri ile yarışarak ödülü kazandıkları ifade eden Şatır, “Birçok üniversitenin katıldığı yarışmada önemli bir ödül kazanmamız üniversitemiz adına gurur verici bir durum.” şeklinde duygularını ifade etti.


Şatır, yarışma boyunca desteklerini esirgemeyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Resul Kara, Araştırma Görevlisi Hüseyin Bodur’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

 

Haber;C.Üstüner