Geçtiğimiz Cuma gecesi Düzce Farabi Anadolu Lisesi öğrencileri Müzik Korosu tarafından Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

60 kişilik bir öğrenci grubundan oluşan müzik korosunun performansını izlemeye gelen seyirciler, salonu hınca hınç doldurdu.

Dillere destan olan birbirinden güzel Anadolu ezgilerinin seslendirildiği konserde, Lise öğrencilerinin bağlamaları, solo türküleri, vokal grubu ve ritimli çalgıları kusursuz bir şekilde dinleyicilerle buluşturarak kulakların pasını silmeleri, seyircilere “profesyonel bir konserden farksızdı” yorumunu yaptırdı.

“Sabaha Kadar Dinleyebilirim”

Konser sonrasında kürsüye çıkarak okulun Müzik Öğretmeni Ahmet Kaya’ya çiçek takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, bu başarılı organizasyondan çok keyif aldığının altını çizerek “sabaha kadar devam etseniz, sabaha kadar keyifle dinleriz. Harika bir geceydi, Müzik Öğretmenimiz Ahmet Kaya’nın inanarak özverili bir şekilde bu cevherleri ortaya çıkardığı için kendisini tebrik ediyorum Ona her türlü imkân ve desteği sağlayan Okul Müdürümüz Ahmet Ablak’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geceye damga vurdu

Erbanesiyle adeta asırlık hikâyeleri ritimlere nakşeden 9 E sınıfı öğrencisi Emre Çakaz’ın solo performansı salonda ki seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Yoğun talep üzerine bir kez daha aynı performansı sergileyen Emre Çakaz,  Erbane ile ilk kez annesi sayesinde tanıştığını, Öğretmeni Ahmet Kaya sayesinde de bu yeteneğinin gün yüzüne çıktığını ifade ederek Öncü Haber mikrofonuna şunları söyledi; “Ben tef çalmasını ilk başta annemin vesilesiyle öğrendim. Ondan sonra kendimi geliştirdim. Sonrasında Ahmet Hocam çıktı karşıma. Kendisi Müzik Öğretmeni, bana yön verdi, ritimleri öğretti ben de çalıştım, böyle bir şey çıktı ortaya. Konservatuara gitmeyi hiç düşünmedim ama neden olmasın? Tefle ünlü olmayı isterim.” Şeklinde konuştu.