Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasında hizmet vermeye başlayabilmesi icin zorunlu olan kadronun eksik gelmesi nedeniyle yaşanan sıkıntılar aşılmaya çalışılıyor. Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, gerek Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, gerekse Devlet Personel Dairesi nezdinde ek kadro almak için girişimlerin sürdüğünü, iyi bir sonuç alacaklarına inandığını söyledi.

Erbay, 170 kadro istendiğini, bunun karşılığında sadece 23 kadro gönderildiğini, bu sayı ile 170 kadro talebini yaratan ihtiyacın giderilemeyeceğini söyledi. Daha önce de kadro için arayışlara katkı sağladığını hatırlatan Erbay, hemen Bakan Başesgioğlu'na giderek “Ağlamaksa ağlamak, yalvarmaksa yalvarmak, sayın bakanım bu iş bizi çok zor durumda bıraktı. Bu sayı ile hastanenin açılması mümkün değil” dediğini anlattı.

Devlet Personel Dairesi'nin elinde yıl içinde çıkabilecek acil ihtiyaçlar için kullanılmak üzere yedek kadro bulunduğunu belirten Erbay, bu kadrodan bir miktar daha ilave etmek suretiyle Düzce Üniversitesi'nin yaşadığı sıkıntının aşılmasına çalışıldığını dile getirdi.

Erbay, Düzce Üniversitesi'ne hastanenin minimum ihtiyacını sorduğunu, yetmiş kadro ile hastanenin açılması için yeterli olacağı cevabını aldığını belirterek, bu 23 sayısı ve 70 sayısı arasında bir noktada buluşmanın gerekeceğini, hastanenin açılmasına yeterli kadro sayısını bulabilmeyi umut ettiklerini söyledi.

Bilindiği gibi düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu da bu yedek kadrodan yeni talebin yanı sıra, Devlet Personel Dairesi'nden yeniden kadro talep ettiklerini, Ayrıca Döner Sermaye Kaleminden de kadro almak için başvuruda bulunduklarını söylemişti. Şerifoğlu , dördüncü bir yol olarak YÖK'e de başvurduklarını dile getirmişti.