Düzce Milletvekili Celal Erbay, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Türkiye’de yaklaşık 11 milyonu ilköğretim ve üç buçuk milyonu da orta öğretim olmak üzere toplamda 14 milyondan fazla öğrenci ile yaklaşık 600 binden fazla öğretmenin eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığını söyledi.

Erbay, “ Dünyada birçok ülke nüfusundan daha fazla olan bu rakamlar Türkiye’nin hem yükünün ağır olduğunu hem de sahip olduğu potansiyelin büyüklüğünü gösteren çarpıcı bir manzaradır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi ülke geleceğinin şekillenmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu önemin farkında olarak eğitim altyapısını güçlendirmek ve açıklarımızı kapatmak amacıyla Hükumetimiz ve Milli Eğitim Bankalığımız tarafından pek çok çalışma gerçekleştirilmektedir. Bu amaçla yapılan okul sayıları ve yeni istihdam edilen öğretmen sayıları özellikle çarpıcı rakamlara ulaşmıştır.” dedi.

Eğitim ve öğretimin artık Düzce’nin önemli bir gündem maddesi haline geldiğini ifade eden Erbay, “ Özellikle son yıl OKS sınavında Düzce’nin başarılı çıkışı ve ÖSS’de görülen yetersiz ama ümit verici hareketlenme bunun işareti olmaktadır, Eğitim kadromuzun genişletilmesi ve fiziki altyapının geliştirilmesine devam ederek halkımızla birlikte daha iyi ve daha güzele ulaşmak için eğitim seferberliğimiz artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Erbay, Düzce'de eğitim olarak yapılan çalışmaları yeni eğitim öğretim yılında tüm hızıyla devam edeceğini de sözlerine ekledi.