Yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Mart 2020’den bu yana ara verilen ve uzaktan eğitim modeliyle devam edilen yüz yüze eğitim okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde tam zamanlı olarak 6 Eylül’de başlamıştı. Aylardır üniversitelerinden uzak kalan yükseköğrenim öğrencileri de 4 Ekim itibariyle ders başı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılışı Töreni’nde konuştu. 30 bin sınırında seyreden vaka sayıları ve bu oranın 4’te 1’inin 18 yaş altı okul çağındaki çocukların oluşturmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden uzaktan eğitime dönüleceği iddialarına yanıt verdi.

‘Kapanmayı kesinlikle düşünmüyoruz’

Erdoğan, “71 bin binin okulumuzun tamamı açıktır. Şu ana kadar sadece 2okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir.” dedi. Okulların kapanmasının gündemde olmadığının altını çizen Erdoğan, “Vaka durumuna göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapındaki bir kapanmayı kesinlikle düşünmüyoruz.” diye konuştu.

‘Planlarınızı buna göre yapın’

Üniversitelerin de tüm tedbirler alınarak açıldığını belirterek ve bunun kesintisiz sürdürülmesinde kararlı olduklarını belirten Erdoğan, “Üniversitelerimizde de eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi için kararıyız. Tüm planların ve hazırlıkların buna göre yapılmasında fayda görüyorum.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN