Düzce Farabi Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Kumru Gök ve öğrencilerinin yıl boyu atık kağıtlardan tasarladıkları eserler, bugün Özdilek AVM’de İleri Dönüşüm Resim Sergisi ile görücüye çıktı. 

İleri Dönüşüm Resim Sergisinin açılışını Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Barış Bayrak İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Okul Müdürü Ahmet Ablak ve öğretmenler yaptı.

Gök: “Kağıda her hangi bir işlem uygulamadık”

Düzceli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Resim Öğretmeni Kumru Gök,  “Sergimiz ileri dönüşüm sergisi. Bu genelde geri dönüşüm olarak bilinir ama bizim yaptığımız ileri dönüşüm. Kağıda herhangi bir işlem uygulamadık, kağıtlarımızı sıkıştırdık. Grup çalışması yaparak daha büyük objeler hazırladık ve daha dikkat çekici oldu. İlgi beklediğimden de daha iyi, dekorları ile beraber çok ilgi gördü. İçinde kağıt olduğuna inanamadılar.  3 gün sabah 10.00’dan akşam 22.00’a kadar açık kalacak” dedi.

Tamer Kırbaç: “Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum”

Sergi ile ilgili Resim Öğretmeni Kumru Gök ve öğrencilerini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise, “Farabi Anadolu Lisesi başarılı bir lise olmasıyla beraber asıl vurgu yapmak istediğimiz çok yönlü olarak çocuklarımızı akademik başarıyla birlikte iyi bir insan olarak yetiştirmek. Becerili başarılı çevresi için katma değer sağlayan öğrenciler yetiştirmek için okul yönetimi ve öğretmenlerimiz harika işler yapıyorlar. Bu sergide gördüğünüz alan bakanlığımızın bu öğretim yılında çok öne çıkardığı bir alan. Çocuklarımıza okul öncesinden itibaren temiz çevre, geri dönüşüm, atık, enerji tüketimi, bilinçli tüketim alanlarında bilinç kazandırmak. Farabi Anadolu Lisesi’nin de bu alandaki duyarlılığı ortaya çıkarmasından çok memnunum. Düzce Belediyesi’nin de hem bu alanda hem okuldaki tüm süreçler için yaptığı katkılara da şahit oldum. Başkan yardımcılarımız ve ilgili tüm birim yöneticilerimiz yine buradalar.

Bu bize verdikleri değerin de göstergesi. Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Eminim ki okullarımızda bu bilinci kazanan gençlerimiz hayatlarına ve çevrelerine bu duyarlılığı aktaracaklar ve hepimizi ürküten gelişmelerin olduğu şu dönemde bizi tekrar umuda sevk edecekler. Çocuklarımızın bu güzel çalışmalarının yanında olduğunuz için siz basınımıza da çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Atık gazetelerden tasarlanan elbise büyük ilgi gördü

Öte yandan serginin en dikkat çekeni ise, tamamen atık gazetelerden yapılan elbiseyi giyen öğrenci oldu.