Genç İmam Hatipliler Derneği Mekke’nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bu yıl da güzel bir etkinliğe imza attı. Derneğin kadın ve gençlik komisyonu üyeleri İstanbul ve Gaziantep caddeleri ile Spor Sokak’ta kepenk açan esnafları tek tek ziyaret ederek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in Hadis-i Şerifleri’nin yazılı olduğu kitapçık dağıttı. Belediye Meydanı’ndan itibaren tüm esnafları gezerek önce ‘Hayırlı işler’ dileyen dernek üyeleri ardından kitapçıkları dağıtarak bu günün İslam alemi için anlam ve önemine ilişkin bilgilendirmeler yaptı.

Mekke'nin fethinin 1387'nci yıl dönümü dolayısıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Genç İmam Hatipliler Derneği’nin kadın ve gençlik komisyonu üyeleri, Müslümanlar’ın Peygamber Efendimiz (sav)’in mesajlarını günümüzde iyi değerlendirmesi gerektiğini aktardı. Gençlerin bu girişimini memnuniyetle karşılayan çoğu esnaf, hem hediye ettikleri Hadis-i Şerif kitapçığı hem de anlamlı etkinlikleri dolayısıyla dernek üyelerine teşekkür etti.

Şu günlerde neredeyse tüm cadde ve sokaklarda ve haberleşme araçlarında Hristiyanlar’ın Noel Bayramı’na çağrışım yapıldığına dikkat çeken dernek yönetimi, bunun aksine Müslümanlar’ın Mekke'nin fethini, fetih ruhunu iyi anlaması gerektiği üzerinde durmak için böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini vurguladı.



C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ