Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul kantinlerinde sağlıklı ürünlerin tüketimine yönelik yayımlanan genelgenin ardından kantinlerde, gazlı, fast-food ürünleri yerine, sağlık ürünlerin satışına başlanmıştı. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bu uygulamanın meyve ve sebzelerle zenginleştirilmesine ön ayak oldu.



Vali Dağlı’nın okul kantinlerinde öğrencilere meyve satışı yapılması yönündeki talimatı üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Bu doğrultuda, okul kantinlerinde elma, portakal, mandalina, armut, muz ve salatalık gibi meyve ve sebzeler, kantinlerin uygun alanlarında oluşturulan reyonlarda yıkandıktan sonra üzeri streç filmle sarılarak tane olarak öğrencilere sunulmaya başlandı. Kilo fiyatı 2 ile 6 lira arasında değişen meyve ve sebzeler, kantin işletmecileri tarafından öğrencilere tanesi 25 ile 75 kuruş arasındaki fiyatlardan satılıyor. Bu uygulama ile vitamin kaynağı meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketen öğrenciler ders aralarında aldıkları sağlıklı yiyeceklerle karnını doyuruyor.

Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı bilgilendirmede, çocukların büyüme ve gelişim döneminde sağlıklı gıdalar tüketmesini amaçlayan bu uygulamadan öğrenci ve veliler kadar kantin işletmecilerinin de memnun olduğu belirtilerek, başlatılan uygulamanın Düzce’deki tüm okullara yaygınlaştırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Haber: C.ÜSTÜNER


 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ