Özel Öncü Koleji Proje alanındaki başarılarına bir yenisini ekledi. İzmir’de düzenlenen Eğitim bilim Olimpiyatlarına katılan Öncü Ekibi Düzce’ye yeni bir şampiyonluk kazandırdı.

 

Danışmanlığını Türkiye Fizik Vakfı tarafından Yılın Fizik Öğretmeni İhsan Metin ve Biyoloji Öğretmeni Mustafa Pirdal'ın yaptıkları projeyi Öncü Anadolu Lisesi 11 Fen öğrencilerinden Süleyman Can Bayram ve Oğuzhan Akdoğan hazırladı. 

 

“Magneto Fren” adındaki projeleri ile Türkiye şampiyonluğunu yakalayan öğrenciler, yola çıkarken yaptıkları röportajda iddialı olduklarını dile getirmişlerdi.

 

Yola çıkmadan önce  Öncü Mikofonlarına konuşan Fizik Öğretmeni İhsan Metin ise, bu güne kadar katıldıkları yarışmalarda derece yapmadan dönmediklerini, bu yarışmada da mutlaka bir derece elde edeceklerini söylemişti.

 

İzmir’de Düzenlenen Beşinci Eğitim Bilim Olimpiyatları’nı İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklaşa düzenlemiş, 6 ülkenin 16 projesi sergilenmeye değer bulunmuştu. 

 

 Yarışmaya katılan yabancı ülkelerden Brezilya biyoloji kategorisinde Kazakistan ise Kimya kategorisinde derece aldı. Yurtiçinde is 56 il proje göndermiş bunlardan 26 ilin 117 bilimsel projesi sergilendi ve 6 proje derece aldı. Yarışmaya  55’i yurt dışından olmak üzere toplam 4053 proje katılmıştı.

 

Proje AdıKateogri  İlOkul
1- MAGNETO FRENLise FizikDüzceÖZEL ÖNCÜ ANADOLU LİSESİ

2- GÜNEŞ ENERJİSİ İLE DENİZ SUYUNDAN

TUZU ARIDNIRMA SİSTEMİ

Lise FizikİzmirÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ
3- LAZER İLE SES DİNLEME CİHAZI YAPIMILise FizikİzmirİZMİR ATATÜRK LİSESİ
4- RÜZGAR SANTRALLERİNDE MIKNATIS-TOROİD SİSTEMİ KULLANILARAK ELEKTRİK ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASILise FizikAnkaraANKARA FEN LİSESİ