Düzce Belediyesi bugün Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretmenleri ve öğrencilere ev sahipliği yaptı. Fakülte de okuyan 25 öğrenciyle birlikte 7 öğretim görevlisininde bulunduğu gurup, gelişmekte olan Düzce'nin yapısal özellikleri ve kentsel gelişime etki eden içsel ve dışsal tüm birleşenlerin araştırılması için Düzce'ye geldi. Düzce Belediyesi binasına gelen guruba slayt gösterisi eşliğinde Düzce hakkında bilgiler de verildi.

Düzce'ye geliş amaçlarını sorduğumuz Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Yardımcı Doçent Doktor Kübra Cihangir Çamur, Düzce'nin gelişmişlik düzeyini araştırtıklarını belirterek “Bizim araştırmamızda özellikle deprem yaşamış illerin gelişmişlik düzeyi önemli bir konumda bulunuyor. Düzce'de bu iller arasında yer aldığı için Düzce'ye gelerek bu konuyla ilgili araştırmalar yapıyoruz. Orta ölçekli illerin gelişmişlik düzeyi bizim ana geliş sebebimizi oluşturuyor. Bu birinci gelişimiz ve Mart ayı içinde bir kez daha gelerek araştırmamızı tamamlayacağız. Buradan ciddi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan araştırma konusunda Düzcelilerden de yardım isteyen Yardımcı Doçent Doktor Kübra Cihangir Çamur, “Araştırmamız içerisinde yapılacak bir anketimizde var. Bu konuda Düzcelilerden yardım istiyoruz. Onların anketlere verecekleri cevaplar bizim araştırmamız için çok önemli olacak. Anket sırasında bize yardım ederlerse çok seviniriz.”ifadelerini kullandı.