Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu (DÜKAT) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Women Up”  başlıklı etkinlikte başarılı kadınlar, İstiklal Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

“Atacağınız adımlarda daha sorgulayıcı olun”

Program, farklı üniversitelerde en çok seminer veren iş kadını olarak rekor kıran, Başdenetçi Bahar Yıldırım’ın konuşması ile başladı. Hayat hikayesini ve kariyerini anlatan Yıldırım, “Atacağınız adımlarda daha sorgulayıcı olun. Sevdiğiniz işi yapın ve hata yapılmış her işten mutlaka bir şeyler öğrenmeye çalışın.” şeklinde konuştu.

“Hayatınızda neler yapacağınıza sadece siz karar vermelisiniz”

Bahar Yıldırım’ın ardından kürsüye davet edilen International Women’s Forum (IWF) Türkiye Kurucusu Dr. Gülden Türktan şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik kavramını benimsemeli, ileride ne var mottosu ile hareket etmelisiniz. Hayatınızda neler yapacağınıza sadece siz karar vermelisiniz, unutmayın herkes kendisinin lideridir.” ifadelerini kullandı.

META Mühendislik Arıtma Kimya Kurucusu Melek Yıldız’ın konuşmasıyla devam eden programda davetli konuşmacı, “Ben doğduğum köyde üniversiteyi kazanan ilk kız çocuğuydum. İTÜ’de Kimya Mühendisliği’ni kazandım ve bugün buralardayım. İsterseniz önünüzde hiçbir şey duramaz. Ben sizlere kendi hikayemi anlattım, sizlerde kendi hikayelerinizi yazın.” dedi.

“Ben ne olursa olsun hayallerimden vazgeçmedim”

Son olarak kürsüye çıkan Göynük Belediyespor Başkanı Ayşe Yıldız, “Bugün siz kendinizi sevin ve kendinizi önemseyin ki yarın da dünya sizi sevsin ve önemsesin. Ben ne olursa olsun hayallerimden vazgeçmedim. Babam bana ‘Eelinin hamuru ile ne işin var oralarda’ dedi. Fakat bilmiyordu ki kadının elinin değdiği her şey güzelleşir.” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Women Up”, konuşmacılara ödüllerinin takdimi ve katılımcılara yönelik çekilişler ile son buldu.