Düzce Endüstri Meslek Lisesi'nde mesleki ve teknik eğitimde okul-işletme işbirliği toplantısı yapıldı. Okul ile işletmeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla makine, metal, otomotiv yan sanayi ve lastik imalatı sektöründe üretim yapan 12 işletmenin yöneticileriyle okul idaresi bir araya geldi.
Bölgede endüstrinin gelişmesi, nitelikli üretimin gerçekleştirilmesi için nitelikli teknik elemanlara ihtiyaç her geçen gün biraz daha fazla hissedilirken, zaman zaman işletme yetkilileriyle yapılan değerlendirmelerde, nitelikli meslek lisesi mezunlarına duyulan ihtiyaç dile getirildi.. Bu ihtiyacın karşılanmasında, Endüstri Meslek Lisesi olarak işletmelere ihtiyaç duydukları alanlarda, nitelikli eleman yetiştirme görevi ile hareket eden okul yöneticileri, bu alanda yapılacak çalışmalar içerisinde en önemli çalışmalardan birisi olarak gördüğü Okul-İşletme işbirliğinin gerçekleştirilmesi için planlı ve etkin çalışmalar yapmak amacıyla işletmeleri davet etti.
Toplantıya katılan sanayi temsilcileri, okulda bir araya gelmekten son derece memnun olduklarını ifade ederken, bu toplantının hem kendileri için hem de okuldan mezun olan öğrencilerin gerek istihdam konusunda gerekse nitelikli yetişmeleri konusunda faydalı olacağını belirtti.
İşletme temsilcileri, istihdamda meslek lisesi mezunlarını tercih ettiklerini ve tercih etmeye devam edeceklerini söyledi. Ancak işletme sahipleri mezunlardan ve okuldan beklentileri olduğunu da ifade ederken, okul yetkilileri ise hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğini ve işletmelerden beklentilerini açıkladı.
EML'de yapılan çalışmalardan biri ise, Otomotiv yan sanayi üretim faaliyeti gerçekleştiren bir işletmenin çalışanlarına yönelik Geliştirme ve Uyum Kursu. Bu kurs sonunda ağır ve tehlikeli işler sınıfında çalışan 256 işçiye ‘’Kurs Bitirme Belgesi’’ verilecek. Başka işletmelerde de Geliştirme ve Uyum Kursu açma çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.