Düzce Güzel Sanatlar Lisesi güzel bir etkinliğe imza attı. 12/Resim Sınıfı öğrencilerinden Hilal Bayrak ‘Gölge ve Ben’ adlı kitabının imza töreninde arkadaşları ile bir araya geldi.

Kitabını geçtiğimiz 2017 yılında yayımlayan Bayrak, kitabı imzalamadan önce “Resimden Roman” adli bir söyleşi yaptı.

Söyleşinin başında Okul Müdür Yardımcısı Sibel Ayas, amaçlarının kültürlü sanatkârlar yetiştirmek olduğunu ifade ederken, bunun güzel bir örneğinin ise Hilal Bayrak olduğunu söyledi.

“Resim yaparak yazı yazarak çok rahatlıyorum”
Sibel Ayas’ın konuşmasının ardından söyleşiye başlayan Hilal Bayrak, şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle bana bu güzel fırsatı sağlayan okul idaresine teşekkür ediyorum. Resim yapmak ve yazı yazma kendimi anlatmanın iki yolu. Resim yaparak yazı yazarak çok rahatlıyorum, mutlu oluyorum ve zamanımı çok iyi değerlendiriyorum.

“‘Gölge ve Ben’ adlı kitabım uzun bir emeğin sonucu olarak ortaya çıktı”
Anne ve babam çok kitap okuyan insanlar. Bu aile benim için bir şans. Annem ve babamın kitap okuması ile birlikte kendim de kitap okuma alışkanlığı kazandım. Belli bir zamandan sonra da yazı yazma isteği geldi. Tabii bu arada resim yapmayı da ihmal etmedim. ‘Gölge ve Ben’ adlı kitabım uzun bir emeğin sonucu olarak ortaya çıktı.Bu kitapta başka bir şehre taşıyan liseli bir genç kızın yaşadığı, gizemli olayları anlatıyor. Kitabı okuyanlar çok beğendi.

“Amacım alanında ünlü bir yazar olmak”
Şu anda yeni kitap projem var ancak TYT sınavı nedeni ile enerjimin büyük bir çoğunluğunu bu sınava harcıyorum. Ancak yavaş da olsa yeni kitabımı yazmaya başladım. Üniversitesi hedefim dramatik yazarlık. Amacım ise alanında ünlü bir yazar olmak. Böylece insanlara dokunabilmeyi sağlayacağım.  Kitabım basıldıktan sonra yoğun bir ilgi gördü ve ilk baskısı tükendi. İkinci baskı aşamasında. Bu durumun beni çok mutlu ediyor.”

Söyleşi soru-cevap şeklinde devam ederken son olarak Bayrak, imzaladığı kitaplarını dağıttı.

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ