Dün Türk Eğitim Sen Sendikası Başkanı Osman Çakmak, Duraklar köyünde eğitim veren Şehit Yalçın Güzeler okulunun adının değiştirilerek Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer’in isminin verilmek istenmesine yazılı bir açıklama ile tepki göstermişti. Çakmak’ın açıklamasıyla gündeme gelen okul ismi tartışmalarına bugün Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’dan cevap geldi.

Sendika tarafından Cumhuriyet tarihin en başarısız milli eğitim bakanı ilan edilen Ömer Dinçer ismi yerine Düzce’den birinin adının verilmesinin daha doğru olacağı açıklamalarını Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Şöyle yanıtladı:


“2012 yılında çıkarılan ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 6287 sayılı kanunla 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmiş, bu bağlamda da ilimizde fiziki şartları müsait olan okullarımız ayrılarak müstakil ilkokul ve ortaokul haline getirilmiştir. İlkokul ve ortaokul olarak ayrılan okullarımızın yeni müdürler atanmış olup yeni okullara yeni isimler verilmiştir. Örneğin şehit teğmen Uğur Altan ilkokulunun yanında hayırsever tarafından yapılan okula Hamit Şerifoğlu ortaokulu ismi verilmiştir. Önceki valimiz Sn. Adnan Yılmaz’ın Valilik oluruna dayalı olarak Düzce’ye okul yatırımlarının gelmesiyle ilgili özel ilgi gösteren dönemin Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer’in adını, ilimizde yapılan bir okula verilmesi planlanmıştır. Bu anlamda Şehit Yalçın Güzeler ortaokulunun yanında yeni yapılan ve ilkokul olarak hizmet verecek olan sayın Ömer Dinçer isminin verilmesi planlanmaktadır. Şehidimiz Yalçın Güzeler’in ismi aynı okulda Şehit Yalçın Güzeler ortaokulu olarak yaşamaya devam etmekte ve daima edecektir. Şehidimizin hatıraları kutsal olup adlarının yaşatılması bizler için bir minnet borcudur. Dolayısıyla şehidin ismi kaldırılıyor şeklinde yeterince araştırmadan bilmeden basına yapılan açıklamalar tamamen asılsızdır.”