Düzce, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Yalova illerinde sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için faaliyetlerde bulunan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hayata geçirilen, “Girişimci Çocuk Atölyesi” projesi uygulamaya konuldu. Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Sanayi Odası ve Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) işbirliğinde gerçekleştirilen ve bölgeye hitap eden proje Kocaeli Sanayi Odası’nda başladı.

Çocukların girişimcilik potansiyelleri ortaya çıkartılacak

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, “Girişimci Çocuk Atölyesi” projesi ile çocukların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak, girişimci düşünceleri küçük yaşlarda başlatabilmek ve çocukları girişimcilik hakkında bilinçlendirebilmek, girişimcilik eko sistemine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 8-12 yaş grubundaki 30 öğrenciye Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği tarafından 13-17 Haziran 2016 tarihleri arasında Kocaeli Sanayi Odası’nda 5 gün sürecek eğitim verilmeye başlandı.

Toplamda 36 saat sürecek

“Liyakat Girişimci Çocuk Atölyesi” oryantasyon, girişimcilik temel bilgileri, iş planı hazırlama, yaratıcı potansiyeli açığa çıkartma, yenilik yapma ve eğitici oyunlarla yürütülen ve sonunda katılımcıların bir iş fikri oluşturduğu program, toplamda 36 saat sürecek. Eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş tarafından veriliyor.

Haber:C.ÜSTÜNER