“Sadece öğretim görevlisi sorunumuz var.”

Düzce Üniversitesi bünyesinde ilçelerde kurulan Meslek Yüksekokullarından bu yıl eğitim – öğretime başlayacak olan Gölyaka Meslekyüksekokulunda düzenleme çalışmaları devam ederken okulda üniversite yerleştirme ek kontenjanları açıklandıktan sonra eğitim verilmeye başlayacak. Gölyaka Kalıcı Konutlar'ındaki Şehit Er Ercan Eken İlköğretim Okulu binasında yapılan meslek yüksekokulu hakkında bilgi veren Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek “Meslek yüksekokulu ek kontenjanların açıklanmasıyla eğitim vermeye başlayacak. Çalışmaların büyük bir kısmı sona erdi. Sadece bina içindeki düzenlemeler kaldı. Bu çalışmalara da devam edip okulu ek kontenjanların açıklamasıyla birlikte 25 Ekim'de açmayı düşünüyoruz. Şu anda okulda eğitim vermek için öğretim görevlisi açığımız var. Bu sonunu da en kısa zamanda çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerin kalacak yer sorunu büyük ölçüde çözüldü.”

Yeni gelen öğrencilerin kalacak yer konusunda yapılan araştırmalara da değinen Çelik, “ Öğrenciler için kalacak yer sorununu büyük bir ölçüde çözdük. Burada ilçe iş adamlarına da büyük görev düşüyor. Onlarında katkı sağlamasıyla öğrenciler için kalacak yer sorunu çözülmüş olacak. Ama daha ilk kez okula eğitim verileceği için ilk yıl bazı sorunlar görülebilir. Bu sorunlarda zamanla çözülecek.” ifadelerini kullandı.

Gölyaka Meslek Yüksekokul'unda bilgisayar programcılığı, e-ticaret ile turizm ve otel işletmeciliği bölümleri bulunurken bu yıl okula 90 kadar öğrencinin gelmesi bekleniyor.

“Tek sorunumuz duble yol meselesi”

Gölyaka Belediyesi olarak yaşadıkları sorunlara da değinen Başkan Nihat Çelik, şuan da tek sorunlarının D-100 üzerinde yapılan duble yol meselesi olduğunu belirterek “ Bu yol sorunu da çözülürse ilçe olarak hiçbir sorunumuz kalmayacak. Yol konusunda da çalışmalar devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını düşünüyoruz. Bunun için yetkililer ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yolun ne kadar önemli olduğu zaten biliniyor. Duble yol çalışmalarının tamamlanmasıyla trafik büyük ölçüde rahatlamış olacak.” dedi.