Düzce Üniversitesi MYO'larından Gölyaka Meslek Yüksekokulu'nun açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılış törenine Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, AKP İl Başkanı Fevai Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, “ Açılışı yapılan yüksekkolkular arasında en iyi yapıya sahip olan Gölyaka Meslek Yüksokulu diyebilirim. Meslek Yüksekokulunun açılışında çekilen sıkıntıları anlıyorum. Dışardan gelen öğrencilerinde sıkıntılarını anlıyorum. Bu öğrenciler bizlerin emaneti. Her türlü desteğimizle sizlerin yanındayız. şeklinde konuştu.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da yaptığı konuşmada “Öğrenciler bizim emanetimizdir. Onlara sahip çıkmalıyız. Üniversitenin ilk açıldığı zamanla bugün arasında çok büyük farklar var. Yakında burada imkanlar el verirse fakülte açmakta isteriz.” dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu da Meslek Yüksekokulun açılışında yaptığı açıklamada “Mutluyuz çünkü ilçelerimiz ile el ele vererek çok yoğun ve yorucu bir süreç sonucunda 5 yeni meslek Yüksekokulunu ilimize ve ülkemize kazandırdık. Gururluyuz çünkü yakın gelecekte tüm üniversitelere yaygınlaştırılması düşünülen bir şeklide ülkemizde eşi az bulunan katılımcı bir planlama süreciyle ilçelerin kalkınmalarında öncü rol oynayacak sanayi ve hizmet sektörlerinin ihtiyaçlarına duyarlı ve ülke genelinde tercih edilirlikleri yüksek programlar içeren meslek yüksekokularını kurduk.” ifadelerini kullandı

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik de Gölyaka olarak böyle bir hizmete ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek bu mutlulukta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Polat'ta okulun açılışında çekilen sıkıntıları dile getirerek eğitimin önemli olduğunu belirterek Gölyakalılara ve öğrencilere okulun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından emeği geçen herkese teşekkür plaketi verilirken daha sonra okul açılarak sınıflar gezildi.

Meslek Yüksekokullarının son açılışı ise Kaynaşlı MYO'da yapıldı. Buradaki toplantıya da Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, TSO Başkanı Metin Büyük, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin katıldı.