Öğrencilerde ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi hedefleyen Düzce Bilim ve Sanat Merkezi okul idaresi Düzce’de benzeri olmayan bir uygulamaya imza attı.

“Kantinsizsiniz” adlı proje ile öğrenciler kantin görevlisi olmayan okul kantininden canlarının istediği ürünü alıyor ve ürünün ücretini “Gönül Kasası” na atıyor. Alışveriş esnasında herhangi bir personelle muhatap olmayan öğrenciler tamamen kendi vicdanları ile hareket etmeye ve doğru davranışı sergilemeye sevk ediliyor.



Öğrencilerin özgüvenlerini ve kendi otokontrollerini kendilerini sağlama becerilerini geliştirmeyi hedefleyen proje, Türkiye’de birkaç okulda daha uygulanıyor ancak Düzce’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor.



Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Kenan Göktepe, bu uygulama ile öğrencilerine duydukları güveni onlara hissettirmeyi ve onlara güven aşılamayı amaçladıklarını belirtti. Herhangi bir gelir kaygısı gütmeden yapılan projenin yararlı gittiğini belirten Göktepe, ürünler üzerine etiketlenen kitap isimleriyle öğrencileri kitap okumaya da sevk etmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Bilim ve Sanat Merkezleri hakkında da bilgi veren Okul Müdürü Kenan Göktepe, müzik, resim ve zihinsel alanda özel yetenekli olduğu tespit edilen öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik bir eğitim verdiklerini belirtti.

Uygulamadan oldukça memnun olan veliler ve öğrenciler de uygulamanın daha da yaygınlaştırılması gerektiğini savundular.