Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri e-twinning çalışmaları kapsamında İngilizce Öğretmeni Gönül Mülayim’in danışmanlığında 10’u ülkemizden 2’si ise yabancı ülkelerden 12 okulla birlikte ‘Her Şeyi Bırak ve Oku’ projesi yürütüyor.

Projede yer alan okullar, çocuk şiirleri yazarı Necdet Neydim ile çevrimiçi webinarda bir araya geldi. Yaklaşık 150 öğrencinin dinleyici olarak katıldığı webinarda Neydim, neden çocuk şiirleri yazdığını anlattı.

‘Çocukları büyükler köreltiyor’

Yazar Neydim konuşmasında “Şiirlerimi yazarken şairlerin seslerini çocuklara iletmek istedim. Çocukların doğuştan Fizik’ten, Matematik’ten çok iyi anladığını ne yazık ki büyüklerin onların yeteneğini körelttiklerini fark ettim.” dedi.

‘Görevimiz biçimlendirmek değil çocuklara eşlik etmek olmalı’

Türkiye’deki çocuk edebiyatının en büyük sorunun yazarların çocukları biçimlendirmek istemeleri olduğunu aktaran Neydim, “Annenin, babanın ve yazarın görevi, çocuğu biçimlendirmek olmamalı, ona eşlik etmeli, onunla hayatı paylaşmalı. Çocuğun hayatında silgi olmamalı, renk olmalı.” diye konuştu.

Program çocukların sorularıyla interaktif bir şekilde devam etti. Katılımın yoğun olduğu program okunan şiirlerle sona erdi.