Geçen yıl ilçelerde açılan Meslek Yüksek Okulları kuruluşlarının birinci yıllarını da kutlamaya başladı. Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Okulu da bugün düzenlediği programla birinci yılını kutladı. Gümüşova Belediyesi Sosyal Merkezi'nde düzenlenen programa,Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut, Belediye Başkanı Ahmet Bostancı, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ercan Özgan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

“Önemli projeler yapıldı.”

Gümüşova Meslek Yüksek Okul Müdürü Ercan Özgan,slayt gösterisiyle birlikte Meslek Yüksek Okulunda bir yıl boyunca sergilenen projeler hakkında bilgi verdi. Özgan, Okulda 66 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek ''Okulumuz öğrencileri tarafından çeşitli projeler yapıldı ve bu projeler arasında sosyal faaliyetlerde yer aldı. Örnek verecek olursak Kızılay kan bağışı, İşçi sağlığı ve İş güvenliği konusunda bilgilendirme konferansları, Teknik Fabrika gezileri, Sivil Savunma gibi çalışmalarda bulunuldu'' dedi.

“Yurt yapılması kaçınılmaz.”

Özgan, Meslek Yüksek Okulu'nun eksikliklerine de değinerek “Özellikle İlçeye yurt yapılması yönünde çalışmaların başlatılması gerekiyor. Nedeni ise bugün 66 öğrenci var.Yarın öğrenci sayımız 220 olacak. Bir diğer yıl 400 cıvarında olacak. Yurt yapılması kaçınılmaz''diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile İngilizce eğitim gören öğrencilere sertifikaları verildi.