Gümüşova İ.M.K.B. Anadolu Lisesi’nde sohbet günleri tüm hızıyla devam ediyor.

 

Okulda, sohbet günleri kapsamında her hafta bir katılımcı konferans veriyor. Katılımcılar değişik branşlarda ve değişik ortamlarda başarı göstermiş isimlerin başarı öykülerini öğrencilerle paylaşmasını amaçlanıyor. Okul Müdürü Ersoy Gündoğdu ve Rehber Öğretmen Şenay Üner’in birlikte projelendirdiği “Sohbet Günleri” öğrencilerin de katılımı ile yapılıyor.

 

Sohbet günlerinin bu haftaki konuğu ise Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı ve işadamı Önder Tonyalı oldu. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük ilgi gösterdikleri ve hayli keyifli bir ortamda geçen konferansta Vakıf Başkanı Önder Tonyalı kendi başarı hikayesinden yola çıkarak öğrencilere gerçek hayatta başarının ipuçlarını aktardı.

 

 Öğrencilerin ağırlıklı olarak meslek seçimi ile ilgili sorularına zaman zaman esprili bir yaklaşımla cevap veren Tonyalı “Meslek seçerken en önemli nokta kişiliğinize en uygun olan işi seçmektir, severek yaptığınız işlerde başarılı olmanızı kimse engelleyemez” dedi. Öğrencilerin kısa sürede sohbet havasına bürünen konferansta rahatlıkla soru sorabilmeleri ve detaylı cevap talep etmeleri dikkatlerden kaçmadı.

 

 Rehber öğretmen Şenay Üner ve Okul Müdürü Ersoy Gündoğdu’nun mimarı olduğu projeye Gümüşova’da üç aydır görev yapan Kaymakam Fatih Akbulut ile bir yıldır ilçede bulunan Gümüşova Milli Eğitim Müdürü Sabih Yıldız’ın da büyük destek verdiği öğrenildi. Öğrenciler üzerinde olumlu etkileri gözlenen projenin önümüzdeki eğitim öğretim yılında da sürdürülmesi hedefleniyor.

 

Gümüşova İ.M.K.B Anadolu Lisesi’nin 291 öğrenci ile devam ettirdiği eğitim ve öğretim çalışmalarında tüm teknolojik imkanların kullanılması dikkatlerden kaçmıyor. Okulun bahçesinden itibaren hissedilen temizlik ve düzen öğrencilerin başarılarına da yansıyacaktır. Fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarlarının etkin şekilde kullanıldığı öğrenildi.