23-24 Şubat 2019 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 6 farklı kategoride yarışmaların düzenlendiği 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri sona erdi.



Robot dünyasına ilgi duyan insanların bir araya gelerek bilgi alışverişi yapmaları amaçlandığı ve ODTÜ Robot Topluluğu tarafından desteklenen yarışma, robot biliminin Türkiye'de tanıtılması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konularında önemli bir rol oynuyor. Uluslararası yarışmacıların da yer aldığı etkinlik, ilk olarak 2002 yılında gerçekleştirilerek Türkiye'nin bu alanda gerçekleştirdiği ilk etkinlik olma özelliğini de taşıyor.



Geçtiğimiz yıl 15.’si düzenlenen etkinlikte, büyük bir başarı elde eden Hafız İHO ROBOTİM bu yıl da yine çalışmaları ile göz doldurdu. Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nun robot takımı, danışman öğretmenleri Devrim Ertuğrul ve Barış Cincorop'un öncülüğünde hazırlıklarını tamamlayarak bu yıl da ODTÜ Robot Günlerin'de yine başarılı sonuçlara imza attı.



Hafız İHO ROBOTİM’in katıldığı yarışlarda ‘Çizgi İzleyen’ kategorisinde 213 aracın yarıştığı parkuru 54 araç tamamladı. Hafız İHO ROBOTİM Takımı 12, 13, 14, 15, 16, 26 ve 27. dereceleri elde ederek dereceye giren 3'üncü takım oldu.



İnovasyon kategorisinde 45 proje arasından ön elemeyi geçen LEGOBAŞ robotu ilk 13 proje arasına girerek sergilenmeye layık görüldü. Ayrıca inovasyon kategorisinde üniversite öğrencileri ile yarışan tek ortaokul olarak da Düzce’yi temsil etti.

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ