“Düzce Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu” tarafından Düzce Doğa Okulları desteğiyle Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi içerisinde ağaç dikim projesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Düzce Üniversitesi çalışanları, çocuklarının isimlerinin verildiği fidanları onlarla birlikte dikti. Hatıra ormanın açılışına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Düzce Doğa Okulları Ekoloji Öğretmeni Pelin Pehlivan ve İlkokul Yöneticisi İlyas Karaduman ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Çakar, kampüse bir yeşil dokunuş yapmak isteyen çocuklara her zaman destek vermek istediklerini ifade ederek, dikilecek olan ağaçların gölgesinde vakit geçirecek zamanları görmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Düzce Doğa Okulları Ekoloji Öğretmeni Pelin Pehlivan ise gelecek nesillerin daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşamalarını sağlamak için çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesinin bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Programda aileleriyle birlikte fidan diken çocuklara katılım belgeleri verildi. Sertifikalarını teslim alan çocuklar, doğanın bir değer olduğunu öğrenip onun güzelliklerinin farkına varmanın heyecanını yaşadı.