Düzce Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda kritik ve analitik düşünmenin önemi hakkında konuşuldu.
 
Kritik ve analitik düşünme, düşünürken beynin nasıl kullanılacağını öğretmek ve öğrenmek anlamına geliyor. Bu düşünme sistemini kullananlar, verilen tek taraflı mesajları hemen kabul etmiyor ve analitik düşünerek, mesajın altında yatan diğer sebeplerle birlikte büyük resmi görmeye çalışıyor.
 
Kritik ve analitik düşünen kişilerin, güç sahiplerinin kurguladığı hayatın dışına çıkarak, yaşam amacını ve hedeflerini belirlediğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Karakaş, bağımsız düşünemeyen bir toplumun, sağlıklı bireyler yetiştiremeyeceğine dikkat çekti.
İnsanların temel yaşam amacının üzerinde önemle durması gerektiğini belirten Karakaş, huzurlu bir yaşam için hedef belirleyerek planlı hareket edilmesi gerektiğini, helal, sağlıklı ve temiz beslenilmesi gerektiğini vurguladı. Teknoloji kullanımında da katılımcıları uyaran Karakaş, insanların düşünmeleri için kendilerine zaman ayırmaları gerektiğinin altını çizdi.

Haber: A. SARI