Son zamanlarda eğitim açısından gelişmelerin yaşandığı Düzce'de eğitime yatırımlarda devam ediyor. Bu zamana kadar eğitime yaptığı hizmetlerle adından sözettiren Hayırsever Fedai Karabıyık, bir hayır daha işledi. Karabıyık, Akçakoca'da eğitim veren Akçakoca Endüstri Meslek Lisesi için 8 derslik ve çok amaçlı salonun yer alacağı 3 katlı ek bina yaptırıyor. Bina için bugün Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Hayırsever Fedai Karabıyık tarafından Düzce Valiliği'nde protokol imzalandı.

“Bu tür hayırlar, eğitim için büyük önem taşıyor.”

Protokol öncesinde açıklamalarda bulunarak yapılan yardımın eğitim açısından önemli olduğunu belirten Düzce Valisi Bülent Kılınç, “Üniversiteye gitmek için öğrenciler diğer liseleri seçse de Düzce sanayisi gelişen bir yapıya sahip. Bu nedenle endüstri meslek liseleri de önem kazanıyor. Bu tür yatırımlar da eğitim için büyük önem taşıyor. Eğitimin gelişmesi için yapılan her yardımın ayrı bir değeri vardır.” şeklinde konuştu.

Bu zamana kadar eğitime yaptığı yardımlarla adından sözettiren Hayırsever Fedai Karabıyık da yaptığı yardımlardan bahsederek, eğitim açısından yaptığı yardımlardan dolayı huzurlu olduğunu ifade etti.

Yapılacak ek bina için çalışmaların 5 gün içinde başlaması beklenirken bina içinde 8 derslik, çok amaçlı salon yer alacak. 3 katlı yapılacak ek bina 5 ay içinde tamamlanacak. Ek binanın tamamlanmasıyla birlikte şu an Akçakoca Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen lisenin adı da Fedai Karabıyık olarak değiştirilecek.